вівторок, 14 листопада 2017 05:35

"Молодіжка" програла Англії

 

Молодіжна збірна України з футболу зазнала першої поразки у відбірковому турнірі Євро-2019. Підопічні Олександра Головка вдома поступилися Англії — 0:2. Кістяк цієї команди складають гравці, які влітку виграла Кубок світу для 20-річних.

Головний невдаха матчу — Павло Лук'янчук, центральний захисник із донецького "Олімпіка". Перший гол провів Домінік Соланке — нападаючий, який улітку перейшов із "Челсі" до "Ліверпуля". Лук'янчук не зміг щільно "прихопити" його. Вдруге — він помилився, спрямувавши м'яч у сітку своїх воріт після прострілу Доріана Грея з "Лестера", чи не найкращого гравця матчу. Загалом нашим центральним оборонцям — Лук'янчуку й Івану Зотьку з ­другої команди іспанської "Валенсії", бракувало зіграності та ком­пактності. Вони розташовувалися занадто далеко один від одного.

Проте наприкінці першого тайму і, особливо, на початку другого, українці проявили ініціативу. Спочатку завдяки помітному Олександрові Зінченку намагалися комбінувати в центрі поля. Згодом частіше стали задіювати фланги, де поступово додавав Валерій Лучкевич — колишній оборонець "Дніпра", який зараз — запасний бельгійського "Стандарту". Посилив гру в нападі вихід у другому таймі динамівця Артема Бесєдіна, який нав'язував боротьбу захисникам, йшов у обіграш і постійно пропонував себе для розвитку атак. Такі активні дії спричинили те, що наші проникали навіть у карний майданчик суперника. Проте вирішального удару завдати не зуміли.

Найгірше — пропустили другий м'яч на 62-й хвилині і знітилися. Гра українців розладналася, Головко чомусь навіть не використав третю заміну. Cуперник показав клас: наші цілком могли пропустити втретє.

Англія повинна перемагати в групі та їхати на фінальну частину Євро-2019 і Олімпійські ігри. У нас сумнівні шанси навіть на друге місце: головний претендент на нього — Нідерланди. Сьогодні граємо на виїзді проти Шотландії. Лише перемога збереже певні надії фінішувати вище третього місця.

Кваліфікаційний турнір до фінальної частини Євро-2019 серед 21-річних

Україна — Англія — 0:2 (0:1)

10 листопада. Київ. Стадіон "Оболонь Арена". 5000 глядачів, розрахований на 5007. +7°С

Суддя: Франк Шнейдер, Франція

Україна: Лунін — Лучкевич, Зотько, Лук'янчук, Осман — Шепелєв, Вакулко-к — Коваленко, Зінченко, Гуцуляк (Борячук, 66) — Біленький (Бесєдін, 46). Тренер: Олександр Головко

Англія: Ганн, Уоррелл, Уокер-Пітерс, Кенні, Томорі, Грей, Кук, Дауелл (Келверт-Льюїн, 57), Мейтленд-Найлз (Туанзебе, 56), Лукман, Соланке (Медісон, 81). Тренер: Енді Бутройд

Голи: Соланке, 16, Лук'янчук, 62, у свої ворота

Попередження: Зотько, 52, Кук, 60

Шотландія — Латвія — 1:1

Нідерланди — Андорра — 8:0

Примітка: у відборі на молодіжний Євро беруть участь 54 команди. Вони розподілені на дев'ять груп по шість у кожній. У фінальній частині гратимуть 12 команд: Італія — як господар турніру, дев'ять переможців груп, а також — стикових матчів, де за дві путівки змагатимуться чотири команди з тих дев'яти, що посіли другі місця.

Наступний матч

14 листопада, вівторок

21.30 за київським часом. Шотландія — Україна. Телетрансляція матчу не запланована.

Зараз ви читаєте новину «"Молодіжка" програла Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути