вівторок, 17 липня 2018 05:56

Міг перейти до київського "Динамо"

Розповідаємо одинадцять маловідомих фактів про Криштіану Роналду.

1. Він народився в місті Фуншал на острові Мадейра за 1000 км від Португалії. Зараз там є музей Криштіану. Всі здобуті кубки, "Золоті м'ячі" й "Золоті бутси" побували там. На острові є пам'ятник футболісту.

2. Як тільки мати завагітніла — хотіла зробити аборт. Вчасно передумала. Коли син народився — запропонувала назвати його Криштіану. Батько — лише Роналду на честь актора, а згодом і президента США Рональда Рейгана. У підсумку вибрали компромісний варіант.

3. В 11 років хлопець покинув Мадейру й переїхав на континент, у Лісабон.

— Я звик жити сам, хоча спочатку багато плакав, — розповідав Роналду.

4. Вчителька, яка надумала насміхатися над його острівним акцентом, ледве ухилилася від стільця, що у неї кинув Криштіану.

5. У дитинстві партнери по команді називали Криштіану Клюйвертом — на честь зіркового форварда "Аякса". Хоча сам Роналду був прихильником Дієго Марадони.

6. 2000 року скаути пропонували президентові київського "Динамо" Ігорю Суркісу купити 16-річного гравця лісабонського "Спортинга" за мільйон доларів. Ігор Михайлович вирішив, що сума завищена. За три роки "Манчестер Юнайтед" виклав за 19-річного Роналду 20 мільйонів євро.

— Якби ж я міг знати все наперед, — пояснював президент київського "Динамо".

7. В юності португальські фахівці вважали Рікарду Куарежму більш талановитим. Однак той лише експлуатував природний талант. Криштіану ж затято працював над своїми недоліками.

— Мені допоміг мій характер, — згадував він. — Я перфекціоніст — люблю порядок. Доки не доведу якийсь футбольний елемент до досконалості — не заспокоюся.

8. Влітку 2013-го "Реал" грав товариську гру проти "Борнмута". Роналду взявся бити штрафний. Запустив м'яча вище воріт. На трибуні сидів 11-річний Чарлі. Хлопець встиг підставити руку. У підсумку — подвійний перелом.

— Якби не підставив руку, залишився би без передніх зубів, — відзначив школяр. Зірковий форвард здивувався: "У дитинстві я ламав руку в інший спосіб — падаючи з дерева". "Реал" подарував юному прихильнику "Борнмута" футболку з автографами гравців.

9. Роналду — емоційний. Якось розплакався в прямому ефірі, дізнавшись про смерть іншого героя Португалії — форварда 60-х років Ейсебіо.

10. Криштіану навчився не звертати увагу на думку чужих людей: "Навіть Господь не зміг усім угодити", — каже.

11. Після закінчення кар'єри він не збирається бути ні тренером, ні директором або президентом. — Якось я хотів потрапити на бокс у Лас-Вегас, але не зміг, бо не мав часу. Як закінчу кар'єру — житиму, як король.

Зараз ви читаєте новину «Міг перейти до київського "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути