вівторок, 16 липня 2019 00:35

Малиновський гратиме в Італії

Український футболіст 26-річний Руслан Малиновський переходить із бельгійського "Генка" до італійської "Аталанти" за 400 млн грн.

Торік його "Генк" став чемпіоном Бельгії. Малиновський був одним із лідерів команди. На рахунку українця 13 забитих м'ячів і 10 результативних передач.

Особливістю бельгійської ліги є те, що там готують гравців для сильніших чемпіонатів. За рахунок цього клуби і живуть. Ніхто не перетримуватиме гравця зайвий час чи пропонуватиме йому захмарні умови.

Проблема була тільки в тому, що "Генк" хотів за свого футболіста чималі гроші — 600 млн грн. "Аталанта" не належить до фінансових лідерів італійського чемпіонату, тому не була готова стільки платити.

Ситуація зайшла далеко. Команди почали вже готуватися до наступного сезону, а Малиновський ще був у невизначеному стані, звинуватив керівництво "Генка" в непорядності. Клуб не взяв футболіста на передсезонні збори. Проте бельгійці розуміли, що в такій ситуації ціна на гравця спадатиме. Силою нікого не можна втримати. Тому вони були змушені піти на поступки "Аталанті".

"Аталанта" наступного сезону гратиме в Лізі чемпіонів. Тому команда потребує кадрового підсилення. Малиновський виглядає сформованим гравцем, який перебуває в оптимальному футбольному віці й може одразу посилити італійську команду.

Вибір нового клубу є доволі сприятливим для українця. "Аталанта" славиться своїм уміння працювати й розвивати гравців. Якщо в Руслана все вийде — можливий перехід до одного з найкращих клубів Італії. Єдине, що непокоїть — синдром минулого успішного сезону. Це коли в команди після попереднього вдалого сезону настає спад. Тому що сил виступити на два фронти немає. За таких умов новачкам важко проявитися.

Чемпіонат Італії — особливий турнір. Тут багато залежить від тренерських протистоянь. Велику увагу приділяють тактиці. Такий досвід стане корисним для Малиновського.

Зараз ви читаєте новину «Малиновський гратиме в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути