вівторок, 12 грудня 2017 07:51

Ломаченко завдав першої поразки дворазовому олімпійському чемпіону

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.apostrophe.ua
  Василь ­Ломаченко (ліворуч) мав перевагу у бою з ­Гільєрмо Рігондо. На сьомий раунд суперник українця не вийшов
Василь ­Ломаченко (ліворуч) мав перевагу у бою з ­Гільєрмо Рігондо. На сьомий раунд суперник українця не вийшов

У ніч проти неділі, 10 грудня, на малій арені "Медісон Сквер Гарден" у Нью-Йорку, США, 29-річний Василь Ломаченко завдав першої поразки Ґільєрмо Ріґондо, 37 років. До бою кубинець мав 17 перемог у 17 боях, 11 нокаутів. Після шостого раунду відмовився від продовження поєдинку, пославшись на травму руки. Обидва атлети — дворазові олімпійські чемпіони серед любителів.

Ріґондо так і не показав, навіщо вийшов на бій

Для боксера з Білгорода-Дністровського на Одещині ця перемога стала десятою на професійному ринзі та восьмою достроковою. Він учетверте захистив титул Всесвітньої боксерської організації у вазі до 59 кг. Ріґондо став четвертим поспіль суперником Ломаченка, який у перерві між раундами сказав фразу "Ноу мас" — "Не треба більше". За українцем закріпляється прізвисько "Ноумасченко".

У рингу зійшлися два шульги з вишуканою технікою. Ломаченко помітно крупніший — Ріґондо "перестрибнув" через категорію для цього бою.

Перший раунд був рівний із мінімальною кількістю дій із боку суперників. Двоє із трьох суддів у підсумку віддали його кубинцеві. З другого раунду Ломаченко почав домінувати. Він був активніший, значно частіше потрапляв у ціль.

У кінці п'ятого раунду виникла невелика перепалка через брудну роботу Ріґондо. Ломаченко крикнув йому:

— Ти — мій!

Пізніше сказав, що на той момент відчув стиль суперника й почав його "з'їдати".

Ріґондо так і не показав, навіщо вийшов на бій. Постійні клінчі, низько опущена голова, удари нижче пояса — це основний арсенал його дій. Він не проявив себе і не дав проявити свої найкращі якості українцеві. У шостому раунді за чергове порушення отримав попередження від рефері, а в перерві відмовився від продовження бою. Послався на травму лівої руки, якої нібито зазнав у другому раунді.

— Я боксував однією рукою під час бою в Макао (у поєдинку з тайцем Піріяпіньо 2014 року Ломаченко травмував руку в сьомому раунді. — ГПУ), — прокоментував Василь травму Ріґондо. — Усе залежить від людини. Якщо прагнеш виграти, якщо хочеш битися, то повинен бути готовий померти на ринзі.

Після бою кубинець у соцмережі попросив вибачення у вболівальників і привітав українця з перемогою. "Василь Ломаченко дійсно такий сильний, як усі говорять", — написав Ріґондо.

Ломаченко здобув перемогу над боксером №4 у рейтингу найкращих незалежно від вагової категорії, за версією американського журналу "Ринг". Василь до бою був на третьому місці.

— Тепер Ломаченко перейде в легку вагу — до 61,25 кілограма і ми зробимо виклик чемпіону WBA венесуельцю Хорхе Лінерасу чи американцеві Майкі Гарсія, — заявив промоутер українця Боб Арум, 86 років.

Віталія Кличка включили в Міжнародну залу боксерської слави

Колишній чемпіон світу в надважкій вазі Віталій Кличко став першим українцем — членом найпрестижнішої в боксі Міжнародної зали слави. Сюди включають за суттєвий внесок у розвиток цього виду спорту. Інша умова: спортсмен п'ять чи більше років не виходив на ринг. Трьома новими членами зали в категорії "Сучасні боксери" експерти ­назвали, крім Віталія Кличка, мексиканця Еріка Моралеса й американця Рональда Райта. Церемонія зарахування їх до зали відбудеться з 7 до 10 червня 2018 року у США.

Міжнародна зала слави заснована 1990-го. До неї включено 133 боксери.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко завдав першої поразки дворазовому олімпійському чемпіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути