Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 06:40

Ломаченко пропускає найменше ударів

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.blogi.co.ua
  Василь Ломаченко (у центрі) фотографується зі своїми уболівальниками після переможного бою проти ґільєрмо Ріґондо. Нью-Йорк, США, 9 грудня 2017 року
Василь Ломаченко (у центрі) фотографується зі своїми уболівальниками після переможного бою проти ґільєрмо Ріґондо. Нью-Йорк, США, 9 грудня 2017 року

Минулої неділі в Нью-Йорку український боксер 29-річний Василь Ломаченко змусив здатися кубинця Ґільєрмо Ріґондо. Це був перший в історії поєдинок дворазових олімпійських чемпіонів. До бою обидва входили до когорти найкращих боксерів-професіоналів сучасності, за версією американського журналу "Зе рінґ". Ломаченко був третім, його суперник — четвертим у списку.

Василь після бою отримав приз Мохаммеда Алі від Асоціації ветеранів боксу Нью-Йорка за досягнення в цьому році. Перемога також вивела українця на перше місце рейтингу серед чинних боксерів, які пропускають найменше ударів. Чи можна його поставити на перше місце в переліку найсильніших незалежно від вагової категорії?

За рівнем майстерності, багатим техніко-тактичним арсеналом, стилем, боксерським інтелектом, вишуканістю і довершеністю боксу Ломаченку важко знайти конкурентів. Однак чи достатньо цих якостей, щоб обійти в рейтингу казахстанця Геннадія Головкіна та американця Теренса Кроуфорда?

Головкін "чемпіонить" із 2010 ро­ку, провів 18 успішних захистів титулів, зібрав у своїй колекції три пояси за основними версіями. Не знає поразок і має лише одну нічию. Із 37 перемог — 33 здобув нокаутом.

Кроуфорд 2014 року став чемпіоном світу в легкій вазі й двічі захистив звання. 2015-го виборов чемпіонський титул у першій напівсередній вазі. Торік став абсолютним чемпіоном світу. Залишив титули вакантними і перейшов у наступну — напівсередню — вагову категорію. Загалом провів 10 чемпіонських боїв. Усього мав 32 поєдинки. Усі виграв, 23 рази — нокаутом.

Ломаченко у професійному боксі з осені 2013 року. Провів 11 боїв, 10 виграв — вісім нокаутів, один програв. Лише перший поєдинок був не за чемпіонський титул. Є чемпіоном світу у двох вагових категоріях.

Навіть із цієї статистики зрозуміло, що досягнення Василя не співмірні зі здобутками його головних конкурентів. Єдине, чого бракує, — титульних боїв та елітних суперників. Для початку треба спробувати об'єднати титули в нинішній вазі. Вийде чи ні — підніматися вгору. Там стати чемпіоном у третій категорії. Для отримання статусу лідера рейтингу найсильніших Ломаченку реально бракує двох-трьох перемог над топовими бійцями.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко пропускає найменше ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути