Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2019 00:45

"Ліверпуль" ніколи не буде один

Діти мого покоління знали Ліверпуль не через футбол. Родом із Ліверпуля були кумири нашого покоління — легендарні "бітли", чия "заборонена" музика супроводжувала нас із магнітофонів. Згодом таким же "забороненим", а точніше, недоступним був для нас англійський футбол — про "Ліверпуль" із Кенні Далглішем ми могли у найкращому випадку лише раз на тиждень прочитати на останній сторінці "Советского спорта". Допомагали польські й чехословацькі журнали, звідки ми вирізали фото футбольних зірок. Тоді я навіть не міг уявити, що потрапити на матч "Ліверпуля" колись стане можливо, а дивитися його матчі по телевізору можна буде мало не цілодобово.

На "Енфілд Роуд" я потрапив, маючи вже за 40. Спочатку, звісно, поклонився "бітловським місцям". І лише на футболі збагнув, що усе це пов'язано. Коли направду — то окрім футболу у Ліверпулі нема куди піти. Тому, можливо, трибуни стадіону є для місцевих і театром, і концертним залом, і храмом.

На гру "Ліверпуля" варто потрапити хоча би лише заради кількох хвилин перед матчем, коли понад 30 тисяч людей хором і "на голоси" співають услід за гуртом Jerry and Pacemakers усім відому пісню 1920-х, що стала знову популярною у "бітловські" часи.

Це треба чути вживу. Треба бачити обличчя людей із південної трибуни, куди потрапити складніше, ніж у депутати нашого парламенту. Бо у Ліверпулі вболівальники справді завжди із командою, ніколи її не полишають і за це рано чи пізно отримують футбольне диво. Перед цим був "Мілан" у Стамбулі. Тепер "Барселона" у Ліверпулі. Не маю сумнівів, що це диво не останнє, оскільки команда "Ліверпуль" ніколи не залишиться сама.

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" ніколи не буде один». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути