Ексклюзиви
четвер, 20 лютого 2020 06:10

Команду Зінченка відсторонили від єврокубків

Європейський футбольний союз (УЄФА) заборонив англійському "Манчестер Сіті" брати участь у єврокубках на два сезони — 2020/2021 та 2021/2022. Причина — фінансові порушення. Клуб не може витрачати більше коштів, ніж заробляє. Щоб обійти заборону і вливати гроші власника — арабського шейха Мансура — керівництво "Сіті" завищувало вартість спонсорських контрактів.

— У ситуації рано ставити крапку, — каже 40-річний Сергій Бабарика, колишній оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол". — Буде апеляція до спортивного арбітражного суду у швейцарській Лозанні. У "Сіті" є хороші шанси скоротити термін відсторонення до одного сезону або блокувати рішення УЄФА. Подібними "фокусами" займається й "Парі Сен-Жермен", але французів УЄФА пробачив багато в чому через те, що їхні власники спонсорують Лігу чемпіонів. Головна проблема "Сіті" не в тому, що порушували. А в тому, що хитрували занадто нахабно.

За "Сіті" грає українець 23-річний Олександр Зінченко. Його ситуація неоднозначна. Якщо "Сіті" залишиться без Ліги чемпіонів і накладуть штраф в Англії (місцева прем'єрліга готова покарати клуб зняттям очок із наступного сезону. — ГПУ), лідери команди підуть. А Зінченко може отримати в ній вагомішу роль.

Зараз ви читаєте новину «Команду Зінченка відсторонили від єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути