пʼятниця, 11 липня 2008 18:11

Кличко вийде на ринг проти колишнього спаринг-партнера

У суботу в німецькому Гамбурзі чемпіон світу з боксу за версіями Всесвітнього боксерського об"єднання (WBO) та Міжнародної боксерської федерації (IBF) відстоюватиме свої титули в бою з 36-річним американцем Тоні Томпсоном на прізвисько Тигр.

Томпсон здобув право бути офіційним претендентом на звання чемпіона WBO торік 14 липня. Тоді американець переміг нокаутом у п"ятому раунді німця албанського походження Луана Краснікі. Той поєдинок також проходив на гамбурзькій "Колор Лайн Арені", де відбудеться сьогоднішній бій. Початок зустрічі Кличко — Томпсон о 23.00 за київським часом. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер".

23 лютого Володимир Кличко переміг Султана Ібрагімова, завоював два титули та міг самостійно обирати наступного суперника. Або Томпсона, або росіянина Олександра Повєткіна, чемпіона Олімпіади-2004. Кличко віддав перевагу Томпсону.

— Я прийшов у бокс, щоб заробити грошей, — відверто каже Тоні. — Рано став батьком — маю нині сімох дітей. Мусив забезпечувати cім"ю. Я дію агресивніше, ніж Ібрагімов. І дам Кличку справжній бій.

У лютому 2003 року Томпсон був спаринг-партнером Володимира Кличка, коли той готувався до бою з Коррі Сандерсом.

Букмекери вважають українця фаворитом бою. "Вільям Хілл" дає на перемогу Кличка — 1,12/1, на Томпсона — 6/1, на нічию — 33/1. Передбачають, що Томпсон буде таким же легким суперником Кличка, як і Рей Остін, який торік не протримався на ринзі проти українця й п"яти хвилин.

— Томпсон — непростий боксер, — зауважує 18-разовий чемпіон світу в легкій вазі Артур Григорян, 40 років. — Він уміло діє в захисті, не втрачає голови у складних ситуаціях. А ще — лівша. Проти них боксувати завжди непросто.

У Гамбурзі Кличко провів п"ять поєдинків і в усіх переміг.

— Тому я радий, що поєдинок відбудеться у цьому місті, — каже Кличко на передматчевій прес-конференції. — Це мій другий дім. Маю багато вболівальників. Страшно подумати: я не боксував тут 8 років. У суботу буде нелегко: Томсон не простак — на професійному ринзі він програвав тільки одного разу.

Зараз ви читаєте новину «Кличко вийде на ринг проти колишнього спаринг-партнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути