четвер, 12 квітня 2007 17:51

Кличко чекатиме бою Маскаєв — Пітер

Бій за звання чемпіона світу з боксу у суперважкій вазі за версією WBC між росіянином Олегом Маскаєвим та українцем Віталієм Кличком найближчим часом не відбудеться. Кличко, як почесний чемпіон світу, міг претендувати на поєдинок із чемпіоном Маскаєвим, якби вдовольнив фінансові потреби іншого претендента — нігерійця Самуеля Пітера. Кличкові цього зробити не вдалося.

Як тривали переговори, Віталій Кличко розповів "ГПУ". Перш за все він спростував слова промоутера Маскаєва Денніса Раппопорта. Той заявив, що Кличко просто відмовився від поєдинку.

— Ці слова не відповідають дійсності. Просто і в Маскаєва, і в Пітера були непомірні фінансові амбіції. Вони виставили явно завищені умови. Маскаєву був запропонований гонорар, якого він ніколи не заробляв у своїй кар"єрі. Пропозиція Пітеру була ще більш привабливою.

Кличко не хоче уточнювати суму.

Організацією бою займався американський телеканал НВО.

— Маскаєв та Пітер зволікали з відповіддю. А НВО чекати далі не міг, бо повинен був формувати свою сітку мовлення. Коли американські телевізійники вийшли з переговорів, стало ясно, що алгоритм зламався.

Раппопорт також говорив, що ви відмовилися від бою з Маскаєвим через хворобу тренера Фріца Здунека.

— Дурниці. На моє рішення вплинула тільки відмова НВО.

Ви могли б не платити відступних Пітеру взагалі й здобути право на поєдинок з Маскаєвим через спортивний суд у Лозанні.

— А навіщо? Розгляд справи міг би розтягнутися на кілька місяців. Автоматично термін проведення бою відкладався б. Тому я вирішив поступитися Пітеру. Нехай б"ється з Маскаєвим. Навзамін я отримав гарантії матчу з переможцем цього бою. Мені все одно, хто ним буде. Найпізніше у листопаді-грудні я битимусь за звання чемпіона світу.

А в липні Віталій Кличко планує провести розминковий бій у Німеччині.

— Моїм суперником буде боєць, який входить до списку десяти найкращих у світі. Ім"я називати передчасно (є інформація, що Віталій зустрінеться з колишнім чемпіоном світу Евандером Холіфілдом, який зараз посідає десяте місце у рейтингу WBC. — "ГПУ").

Ваш бій відбудеться до поєдинку між Володимиром Кличком та Ламоном Брюстером, який намічено на 7 липня?

— Не готовий сказати. Тим більше, що у брата це орієнтовний термін проведення бою.

Завтра чемпіон світу WBA росіянин Микола Валуєв у Штутгарті відстоюватиме титул у бою з узбеком Чагаєвим.

— Я та брат бажаємо Валуєву перемоги. Хочеться, щоб першої поразки він зазнав від Володимира Кличка. Виграє Валуєв — почнемо переговори про об"єднувальний бій.

Ми подзвонили на мобільний Маскаєва. Він був на автовідповідачі. Натомість ситуацію прокоментував президент Асоціації професійного боксу Михайло Зав"ялов, 69 років.

— Причина зриву бою Маскаєв–Кличко проста — фінанси, — каже він. — Недавно був у Нью-Йорку. Там обурюються апетитами Пітера та Маскаєва. Пітер за те, що подивиться бій конкурентів і залишиться офіційним претендентом, хотів 3 мільйони доларів. Кличко, мені відомо, давав удвічі менше. Маскаєв узагалі бажав гонорар 5 мільйонів. Це ненормально. Тим більше, що сам Віталій таких грошей запропонувати не може, тільки спонсорські компанії.

Нині WBC зобов"язала команди Маскаєва та Пітера до кінця квітня домовитися про умови поєдинку між собою.

— Цей бій відбудеться у серпні, — вважає Зав"ялов.

Пасивна позиція WBC у трикутнику Маскаєв–Кличко–Пітер пояснюєтьсятим, що 1998 року ця організація без вагомих підстав позбавила чемпіонського титулу німецького боксера італійського походження Граціано Рокіджані. Той подав до суду і виграв справу. WBC мусила виплатити боксерові $31 млн і опинилася на межі банкрутства.

Зараз ви читаєте новину «Кличко чекатиме бою Маскаєв — Пітер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути