Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2007 17:55

Капелло не дозволяв звозити до "Реала" сміття

Керівництво іспанського "Реала" звільнило головного тренера команди Фабіо Капелло, 61 рік.

— Ми вдячні Капелло за виконану роботу, але вважаємо його неприйнятною людиною для нашого подальшого проекту, — пояснив спортивний директор "Реала" Предраг Міятович.

Капелло очолив "Реал" торік улітку і зробив клуб, який нічого не вигравав із 2003-го, чемпіоном країни. 1996 року італієць уже очолював "Реал". Він теж виграв національний чемпіонат і залишив команду. Щоправда, за власним бажанням — власник "Мілана" Сільвіо Берлусконі умовив Капелло повернутися.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував заслуженому тренерові України В"ячеславові Грозному, 50 років, і запитав його про причини відставки Фабіо Капелло.

— Італієць не зміг знайти спільної мови з керівниками "Реала", — каже Грозний. — У Фабіо жорсткий характер. Він не дозволить звозити до команди сміття. Деяких людей це не влаштовувало. Тому Капелло пішов.

Слова Міятовича Грозний коментує так:

— Серб був великим гравцем. Але Капелло він повинен обслуговувати: ми неправильно розуміємо роль спортивного директора. Дурниця, що Фабіо не може працювати на перспективу. А водночас італієць — кризовий менеджер. Він прийшов і розчистив "стайні" мадридців. Замінити Фабіо може тільки його співвітчизник — Марчелло Ліппі.

Нині Капелло відпочиває на Тібеті. Його контракт із "Реалом" закінчується 2009-го, тому Королівський клуб виплатить італійцеві $5 млн євро компенсації. Очікується, що "Реал" очолить колишній тренер "Шахтаря" німець Бернд Шустер, який уже домовився з керівництвом свого нинішнього клубу — "Гетафе". Сам Капелло каже, що може завершити тренерську діяльність.

— У всіх великих команд є тренери, — говорить він. — Єдина команда, яку б я без роздумів погодився очолити — збірна Італії.

Великі клуби досить часто позбавляються найавторитетніших фахівців, незалежно від показаних результатів. 1996-го Сільвіо Берлусконі відставив Капелло з "Мілана" після виграшу чемпіонату Італії, "Ювентус" взимку 1999 року позбавився Марчелло Ліппі, хоча команда вийшла до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Але найбільш показовим є приклад "Реала". 1998-го керівництво іспанців звільнило німця Юппа Хайнкеса після виграшу Ліги чемпіонів. Через 5 років подібна доля спіткала Вісенте Дель Боске, хоча той привів клуб до звання чемпіона Іспанії. В Україні виграш чемпіонату та національного Кубка практично гарантує наставнику продовження роботи в клубі.

Зараз ви читаєте новину «Капелло не дозволяв звозити до "Реала" сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути