Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 06:50

Хацкевича не сваритимуть у випадку поразки

Автор: www.xsport.ua
  Колишній нападаючий збірної України Іван Гецко: ”В матчі ”Шахтар” — ”Динамо” буде нічия”
Колишній нападаючий збірної України Іван Гецко: ”В матчі ”Шахтар” — ”Динамо” буде нічия”

14 квітня відбудеться центральний матч чемпіонату України з футболу. У Харкові "Шахтар" прийматиме "Динамо". Донець­кий клуб випереджає принципового суперника на шість очок. Тож перемога або нічия практично гарантує "Шахтареві" збереження першого місця за підсумками сезону.

— Головне, аби судді не зіпсували матч, — говорить колишній нападаючий збірної України Іван Гецко, 48 років. — Шанси "Динамо" — у бажанні, надзвичайній мотивації, вмінні зіграти через "не можу". Сьогоднішні футболісти "Динамо" поступаються за класом "Шахтареві". З іншого боку, авторитетів для них не існує. Цей факт може надати поєдинкові несподіваного ходу. Хто думав, наприклад, що "Динамо" переможе в харківській грі команд у липні минулого року? (1:0 на користь киян завдяки голу Мбокані. У жовтневому матчі в Києві команди зіграли — 0:0. — ГПУ).

Гру вестиме "Шахтар"?

— Не маю сумніву. Не уявляю "Шахтаря" іншим. Безперечно, вони гратимуть від себе. Можливо, в окремі моменти матчу тренер "Шахтаря" вирішить віддати ініціативу супернику, щоб отримати простір для контр­атак. Але ясно, що його опонент Олександр Хацкевич чудово це розуміє і не піддасться на "гачок".

Наскільки цей матч може вплинути на подальшу долю тренерів?

— Я думаю, що тренер "Шахтаря" Пауло Фонсека давно визначився. Він має ряд пропозицій від європейських клубів. Португальцеві потрібен результат, щоб мати кращий варіант. "Шахтар" грав у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Це успіх. Після нього Фонсека має можливість потрапити до серйозного клубу із топ-чемпіонату. Потрібно ще вигравати чемпіонат. "Динамівця" Олександра Хацкевича ніхто не сваритиме в разі поразки. Всі розуміють, що потенціал команди не високий. Із цими гравцями білоруський тренер досяг хороших результатів. Почав довіряти молодим футболістам. Ніхто б не міг подумати, що захист буде без Хачеріді. І гратиме досить пристойно.

Ваш прогноз на гру?

— Рівні шанси. Тому скажу, що нічия.

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Другий етап. 1–6 місця

Матч 27-го туру

14 квітня, субота

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ

17:00. Харків. Стадіон "Металіст", розрахований на 40003 глядачі. Прогноз погоди: +12

Суддя: Костянтин Труханов, 42 роки, Харків

ТБ: "Футбол 2"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Хацкевича не сваритимуть у випадку поразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути