Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2019 07:40

Хацкевич зробив успішні заміни

Автор: www.football.ua
  Півзахисник київського ”Динамо” Беньямін Вербич (у темній формі) забив останній м’яч у грі проти грецького ”Олімпіакоса” в Піреї — 2:2
Півзахисник київського ”Динамо” Беньямін Вербич (у темній формі) забив останній м’яч у грі проти грецького ”Олімпіакоса” в Піреї — 2:2

Київське "Динамо" зіграло внічию — 2:2 перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи. Суперником був грецький "Олімпіакос". Поєдинок кияни проводили на виїзді у Піреї.

Формально — це передмістя столиці країни Афін. Фактично її район. У Піреї живуть 200 тис. людей.

"Олімпіакос" проводить свої домашні матчі на стадіоні "Георгіос Караїскакіс". Арена вміщує понад 33 тис. уболівальників. Поряд станція метро і трамвайна зупинка.

Афіни — туристичне місто. Але в лютому — не сезон. Будівлі — однотипні, на три-п'ять поверхів із білого каменю. Вузькі вулиці постійно спричиняють затори. Пересуватися містом краще на скутері чи мотоциклі. Цей транспорт — дуже популярний в Афінах. Також курсують звичні для України автобуси, трамваї та тролейбуси.

Тренер "Олімпіакоса" Педро Мартінш підготував кілька сюрпризів для "динамівського" наставника Олександра

Хацкевича. Греки віддали ініціативу гостям. Відмовилися від свого звичного атакувального футболу, чекали на помилки суперника. На флангах захисту вийшли футболісти, більше орієнтовані на оборону, щоб не дати розбігтися "динамівським" лідерам — Вербичу й Циганкову.

Грати першим номером із контролем м'яча для "Динамо" важко. Особливо великого зиску кияни від цього не мали. Гол Буяльського став наслідком першої довгої передачі на фланг. Аналогічна схема допомогла, коли забивав Вербич.

Захист киян не вирізнявся стабільністю. Насамперед через відсутність травмованого Кадара. Шабанову не вистачало розуміння з партнерами, вміння підстрахувати свого партнера. Саме втрата позиції Артемом коштувала "Динамо" першого голу у ворота Бойка.

Господарі мали велику підтримку вболівальників. Ті ні на мить не замовкали. Психологічно грати в таких умовах непросто. Можливо, тому загубився на полі 20-річний Шапаренко. Для таких матчів важливий досвід і психологічна стійкість.

На початку другого тайму "Олімпіакос" остаточно перейшов на захисну гру, майже відмовившись від контратак. Очевидно, сил у команди залишилося вкрай мало. Завдяки кращій фізичній готовності футболісти "Динамо" вели поєдинок майже весь другий тайм.

Вирішальними стали заміни Хацкевича за 10 хв. до завершення гри. Денис Гармаш і Назарій Русин суттєво допомогли додати "Динамо" в агресії. Гол у ворота греків "читався".

Репортажі з Греції на сайті gazeta.ua ­cтали можливі за сприяння футбольного клубу "Динамо", Київ

2 місце посідає "Олімпіакос" у чемпіонаті Греції. В неділю команда вдома обіграла АЕК — 4:1. Відставання від лідера, ПАОКа, становить шість очок.

Футбол. Ліга Європи 2018/19. 1/16 фіналу. Перший матч

"Олімпіакос", Пірей, Греція — "Динамо", Київ, Україна — 2:2

Голи: Хассан, 9, Діаш, 40 — Буяльський, 27, Вербич, 89

Повторний матч відбудеться 21 лютого, четвер, у Києві і розпочнеться о 22:00. ТБ: "Футбол 2", текстова трансляція — gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич зробив успішні заміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути