Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2008 15:05

Хацкевич попрощався з футболом

У суботу колишній гравець київського "Динамо" та збірної Білорусі Олександр Хацкевич, 34 роки, зіграв останню гру. У прощальному матчі півзахисника, який відбувся в Мінську, зустрілися місцеве "Динамо" та німецький "Байєр". Поєдинок завершився з рахунком 2:2. Хацкевич з"явився у стартовому складі, відіграв 9 хв. Після цього його замінили. З екс-динамівцем востаннє на поле вийшов ще один білоруський гравець — голкіпер Геннадій Тумілович.

— Хацкевич кликав мене на матч, але приїхати не зміг, — каже екс-форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко, 38 років. — Усі знають, що він класний футболіст, але не всі, що класна людина. Я знаю. У спілкуванні він супер. Зустрічаємося при кожній можливості, але не так часто, бо Саня в Мінську, тренує там юніорську збірну Білорусі. Тільки-от незрозуміло, чого прощальний матч був із "Байєром". Мав би бути з київським "Динамо". Він багато віддав цьому клубу. Зіграв би по тайму за кожну з команд.

З 1992 по 1996 рік Хацкевич захищав кольори мінського "Динамо" (80 матчів, 16 голів), а з літа 1996 по 2004-й — київського. За український клуб Олександр відіграв 135 матчів, забив 26 м"ячів. Він чотири рази вигравав чемпіонат Білорусі і сім разів — український. Також гравець є чотириразовим володарем Кубка України, раз тримав Кубок Білорусі. У другій половині 2004-го Хацкевич грав за китайську команду "Тяньцзинь Тайда", а на початку 2005-го виступав за латвійську "Венту", після чого на правах вільного агента повернувся до лав мінського клубу. За збірну Білорусі провів 38 зустрічей, забив чотири м"ячі.

2007-го в першому клубі Хацкевич розпочав тренерську кар"єру, потім очолив юніорську збірну Білорусі. У вівторок змінив Юрія Конопльова на посаді головного тренера ФК "Вітебськ". Екс-динамівець суміщатиме тренерську роботу у клубі та збірній.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич попрощався з футболом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути