вівторок, 23 квітня 2019 00:31

Хацкевич має останній шанс

— Я би назвав завтрашню гру "Динамо" і "Шахтаря" матчем року, — каже колишній тренер тернопільської "Ниви" 59-річний Ігор Яворський. Говоримо про центральний поєдинок чемпіонату України. — У разі навіть нічиєї динамівці можуть забути про чемпіонство. Якщо кияни переможуть — інтрига трохи закрутиться.

Хочу побачити змагання двох команд у вмінні грати у футбол. Набридли матчі, коли кияни закриваються на своїй половині поля й чекають шансу на контратаку. "Динамо" треба перевершити суперника в атакувальній грі. Думаю, зламати "Шахтар" можна лише за допомогою неймовірного пресингу. Такого, який був у Лобановського. Треба змусити помилятися пару центральних захисників донеччан і їхнього воротаря. Вони не люблять такої гри.

Яка команда зараз виглядає краще?

— "Шахтар" гратиме спокійно і розкуто. Донеччани мають солідний відрив — сім очок — і навіть у разі програшу можуть не переживати. Лава запасних "Шахтаря" довша і солідніша. Якщо "Динамо" не зриватиме атаки суперника в самому зародку — матиме серйозні проб­леми. Гравці "Шахтаря" швидші й легко втечуть у контратаку. У "Динамо" я не бачу резерву міцності, який би дозволив цього року сподіватися на чемпіонство. Думаю, "Шахтар" переможе — 2:1.

Ця гра буде вирішальна для тренера киян Олександра Хац­кевича?

— Якщо ти погодився очолити "Динамо", то кожна гра має бути вирішальна. Завдання тренера — налаштувати гравців, дати їм зрозумілий і посильний план на гру й досконало вивчити слабкості суперника. Хацкевич гарно вивчив "Шахтар", але не переконав мене, що так само розібрав інших суперників. Тому кияни відстають від головного конкурента. Гарний тренер — теж самородок. Завдання знайти його не під силу менеджменту багатьох команд. Завтра в Хацкевича буде останній шанс довести, що він вартий очолювати "Динамо".

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга

Матч 25-го туру
24 квітня, середа
"Динамо", Київ — "Шахтар", Донецьк
18.30. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський", розрахований на 70 050 глядачів. Прогноз погоди: +11°С
Суддя: Віталій Романов, 39 років, Дніпро
ТБ: "2+2". Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич має останній шанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути