вівторок, 22 жовтня 2019 07:26

Гвоздик програв титул

Автор: www.twitter.com
  Олександр Гвоздик пропускає удар від Артура Бетербієва
Олександр Гвоздик пропускає удар від Артура Бетербієва

У ніч на суботу 19 жовтня у Філадельфії, США, відбувся бій у напівтяжкій вазі між двома непереможними чемпіонами світу. Найсильніший, за версією Всесвітньої боксерської ради, українець Олександр Гвоздик, 32 роки, протистояв найкращому, за версією Міжнародної боксерської федерації, 34-річному росіянину Артуру Бетербієву. Він став об'єднаним чемпіоном. Переміг харків'янина технічним нокаутом у 10-му раунді. Тепер усіма чотирма титулами в цій категорії володіють представники Російської Федерації.

Олександр Гвоздик зазнав першої поразки серед професіоналів — при 17 перемогах, 14 нокаутах. Артур ­Бетербієв виграв усі 15 боїв нокаутами.

Поєдинок розпочався без розвідки. Гвоздик діяв на відстані, добре рухався, викидав багато ударів. Бетербієв пробивав не часто, зате акцентовано. Наприкінці першого раунду рефері відрахував Гвоздику нокдаун. Але після перегляду повтору його скасували — падіння сталося не від удару, а від борцівського прийому.

Наступні раунди проходили за подібним ­сценарієм. Гвоздик переконливіше виглядав на початку трихвилинки, перепрацьовував суперника. Бетербієв прискорювався наприкінці раундів і вирівнював їх. Кожен можна було віддавати то одному, то другому.

Восьмий раунд став першим, який чисто виграв Гвоздик. Провів дві акцентовані "двійки" у голову. Тоді ж залишив останні сили і втратив упевненість. Адже навіть найсильніші його удари Бетербієв легко переніс.

У дев'ятій трихвилинці росіянин прискорив темп, а Гвоздик його не витримав. Багато пропускав, рятувався у клінчах і дотягнув до гонгу лише зусиллям волі. Відновитися в перерві не зміг. Бетербієв продовжував домінувати. Після чергової серії харків'янин опустився на коліно — нокдаун. Майже одразу за ним — другий і третій. Рефері зупинив бій за 11 секунд до закінчення десятого раунду. На суддівських картках після дев'ятого Гвоздик вигравав у Бетербієва розділеним рішенням — 87:84, 86:85 і 83:87.

У другій половині бою Гвоздик підсів функціонально — позначилися пропущені удари по корпусу. Став менш мобільний, частіше встрявав у розміни, в яких перевагу мав Бетербієв. Не допоміг і американський тренер харків'янина Тедді Атлас. Завершив бій на колінах.

Після поєдинку Гвоздика госпіталізували.

— В Олександра боліла голова й прийняли рішення перевіритися в госпіталі, — повідомив Тедді Атлас. — Жодного крововиливу. Обійшлося незначним струсом мозку від ударів по потилиці.

В України залишилися два чинні чемпіони світу — Василь Ломаченко й Артем Далакян. Ломаченко володіє трьома із чотирьох титулів за основними версіями.

Зараз ви читаєте новину «Гвоздик програв титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути