Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2020 06:25

Ґвардіола вичерпав себе в "Манчестер Сіті"

Хосеп Ґвардіола не досяг тієї цілі — перемоги в Лізі чемпіонів — заради якої його призначили в "Манчестер Сіті". Тому ця пісня має закінчуватися. Ґвар­діола вичерпав себе в команді. Це головна причина невдач "Сіті".

Найпроблемніша нині лінія "Сіті" — півзахист. В обороні можуть бути помилки. Нападники можуть не забити. Але якщо вони не мають моментів і перепасовують м'яч туди-сюди, то втрачається зміст гри. Наприкінці домашнього матчу проти "Лестера", програного — 2:5, цього змісту не було зовсім. Господарі просто возили м'яч, жодним чином не розвиваючи ситуацію на полі. Цим "Сіті" відрізняються від "Ліверпуля". У ­команди Юрґена Клоппа, якщо є гра, то є і розвиток. Не роблять паси заради пасу, не грають на техніко-тактичну дію.

Ґвардіола добуде сезон, який залишився йому за контрактом. Сам він не подасть у відставку, бо це боляче для репутації. Власники клубу не захочуть платити компенсацію за дострокове розірвання контракту. Це не дешеве задоволення.

Трансферне "вікно" відкрите до 5 жовтня включно. Не варто чекати якихось серйозних кроків на ринку від "Сіті". Команді потрібні суттєві зміни, а не окремі переходи. Потрібно переполовинити сьогоднішній склад. Гравці вже наїлися один одним. Немає ніякого блиску в очах. Можуть бути якісь вдалі відрізки протягом сезону, але не більше.

Олександр Зінченко — не системоутворювальний гравець команди. Багато залежить від того, що він підтримує нормальні стосунки із партнерами та загальну атмосферу у клубі. Футболісти, які мають із цим проблеми, перші повинні залишати команду. Не схоже, що серед них може бути українець.

Пишуть про ймовірний перехід Зінченка до "Барселони". Це не його історія. Зінченко — фланговий гравець. Він скоріше розпасовщик, людина, яка допомагає тримати м'яч.

У "Барселоні" є кому це робити.

Зараз ви читаєте новину «Ґвардіола вичерпав себе в "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути