Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 06:26

Гра Шарапової ніколи не приносила задоволення

Росіянка Марія Шарапова оголосила про закінчення кар'єри. Вона — одна з найяскравіших тенісисток в історії, провідник комерціалізації тенісу, коли гравці отримували за рекламу поза кортом більше, ніж за хорошу гру та результати.

У тенісі Шарапова реалізувалася якщо не на 100 відсотків, то десь близько до цього. До допінгового скандалу (2016-го була дискваліфікована на два роки за вживання забороненого препарату — мельдонію. — ГПУ) вона змогла багато досягти. Виграла те, що мала виграти — п'ять турнірів серії "Великого шолому".

Не можу сказати, що Шарапова була суперталановита. Є багато cпортсменів, яким гра в теніс давалася набагато легше, ніж росіянці. Теніс — це мистецтво, а для Шарапової — уміння витискати максимум із мінімуму. Тому, власне, її гра мені ніколи не приносила задоволення.

Коли завершує кар'єру якийсь відомий спортсмен, для вболівальників це завжди втрата. Не можу сказати, що для мене звістка про завершення кар'єри Шарапової стала несподіваною. Було зрозуміло, що вона не зможе довго грати, не перемагаючи. Шараповій у квітні має виповнитися 33 роки. Останнім часом вона виходила на корт уже не заради грошей, а щоб відчути задоволення. Коли ти кайфу вже не отримуєш, то сенсу продовжувати немає.

Зараз ви читаєте новину «Гра Шарапової ніколи не приносила задоволення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути