Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 00:10

Футбол і "Мадам Баттерфлай"

— Хочеться попросити, щоб футболісти грали так, як вони вміють. Але нехай вони це роблять із пристрастю та емоціями. Хай у них щось не виходить, але це не повинен бути матч із фіксованим результатом і з людьми на полі, яким байдуже, — каже режисер трансляцій Дмитро Коротченко.

Говоримо про те, чи можуть телевізійники "врятувати" відверто нудний матч. Дмитро запевняє, що українська прем'єр-ліга у плані видовищності сягнула свого дна минулого сезону.

Головний тренер донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека шкодує, що в Україні є мало команд, які хотіли б грати у відкритий футбол.

— Я завжди телефоную своєму синові після матчів. Запитую, чи дивився він нашу гру. Після одного поєдинку в цьому сезоні він сказав мені: "Я бачив лише перший тайм. Утомився дивитися. Всі ігри однакові. Немає нічого нового".

Я розумію, що вболівальникам і глядачам нецікаво дивитися такі матчі. Чому в Англії переповнені стадіони? Там відкритий футбол, — говорить Фонсека.

На вихідних вирішили піти з друзями в театр. Придбати квитки в день вистави практично неможливо. Майже все розкупили. Залишилися чи найдорожчі в перший ряд, або найдешевші в останній. Ледве змогли потрапити в Національну оперу України.

Після "Мадам Баттерфлай" пишу пост у "Фейсбуку". Питаю, чому люди ходять у театри, але ігнорують футбол.

"В опері не матюкаються, не палять цигарки й піротехніку. Та не б'ються між собою прихильники різних співаків", — відповідає ультрас "Динамо" Тарас.

Переконана, що клуб починається із хорошого стадіону. Не потрібно великої арени. Хай вона буде крихітна, але затишна й комфортна.

Наприклад, у сусідній Польщі відвідуваність зросла, коли клуби облаштували свої стадіони. Рівень футболу там не високий, але його загорнули в красивий папірець і вийшла непогана цукерка.

І ще один момент. Артистка, яка виконувала роль Чіо-­Чіо-Сан, була переконлива. В мене аж сльози потекли, коли Баттерфлай заколола себе кинджалом.

Якби в Україні клуби стали креативнішими, а команди грали емоційніше, то на футбол важко було б купити квитки. Так як зараз на оперу.

Зараз ви читаєте новину «Футбол і "Мадам Баттерфлай"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути