Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 00:35

Фінальний бій Ліги чемпіонів із боксу покаже перспективи Усика

Автор: www.ukrinform.com
  Олександр Усик, ліворуч, та Мурат Гассієв — фіналісти Ліги чемпіонів з боксу. Провели першу дуель поглядів у Сочі 3 лютого
Олександр Усик, ліворуч, та Мурат Гассієв — фіналісти Ліги чемпіонів з боксу. Провели першу дуель поглядів у Сочі 3 лютого

У російському Сочі завершився другий півфінальний бій Всесвітньої боксерської суперсерії — аналог футбольної Ліги чемпіонів — у першій важкій вазі між росіянином Муратом Гассієвим і кубинцем Юніером Дортікосом.

Нокаутом у 12‑му раунді переміг 24-річний Гассієв і став суперником українця Олександра Усика у фіналі. Бій має пройти 11 травня у Саудівській Аравії.

Поєдинок Гассієв — Дортікос дещо підрівняв шанси суперників у фіналі. До нього фаворитом турніру вважали Усика. Гассієв показав, що зростає від бою до бою, вміє вдало варіювати тактику, збагачує технічний арсенал. А в 12-му раунді він просто "виніс" свого досі непереможного суперника.

У фіналі може бути лише два результати — перемога Усика за очками чи Гассієва нокаутом. Ударної міці Усика звалити "залізного" осетина не вистачить. Як і технічного арсеналу та працездатності Гассієва бракуватиме, щоб перебоксувати українця.

У бою з Дортікосом ­Гассієв віддав перші чотири раунди. Він фактично відпочивав. Беріг сили. Мотив — домінувати над суперником, починаючи з п'ятого раунду й нарощувати міць ближче до закінчення бою. Усик повинен із перших раундів примусити осетина працювати.

Під керівництвом американського тренера Джеймса Алі Башира до вересня 2016 року Усик діяв обережно, без ризику. Більше працював на ногах і маневрував. Із нинішнім наставником Сергієм Ватаманюком стиль Олександра змінився. Він менше рухається, частіше входить у середню дистанцію. Бокс Усика став видовищнішим. Це пройшло з попередніми суперниками. У фіналі слід діяти все-таки значно стриманіше — "дистанційний" бокс, більше рухатися і жодних розмінів. Один пропущений удар може завершити поєдинок.

У куті росіянина досвідчений американець Абель Санчес — тренер найкращого середньоваговика планети, казахстанця Геннадія Головкіна. Молодий Сергій Ватаманюк поки що не зробив собі імені в боксі. Це перевага Гассієва.

Бій проти росіянина має показати, наскільки виправдані заяви і наміри Усика перейти в надважку вагу й зустрітися там із британцем Ентоні Джошуа. Пройде боксера з таким ударом як Гассієв, витримає його "бомби" — можна йти далі.

Програє — краще залишатися у цій вазі.

Зараз ви читаєте новину «Фінальний бій Ліги чемпіонів із боксу покаже перспективи Усика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути