Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2007 17:04

Ферґюсона визнали найкращим

Наставника "Манчестер Юнайтед" 65-річного Алекса Ферґюсона визнали найкращим європейським тренером року. У боротьбі за нагороду журналу Onze Mondial він випередив Хуанде Рамоса, який нещодавно перейшов з іспанської "Севільї" до англійського "Тоттенхема".

Минулого сезону Ферґюсон привів "Манчестер Юнайтед" до перемоги у національному чемпіонаті. У нинішній Лізі чемпіонів подолав груповий етап, достроково вийшовши у наступну стадію змагань.

— Ферґюсон уже 20 років тренує "МЮ", і команда завжди виступає на високому рівні, — розповідає наставник харківського "Металіста" Мирон Маркевич, 56 років. — Тому вибір на його користь не дивує. Хоча є принаймні п"ять-шість людей, яких можна поставити в один ряд із ним. Це і Моурінью, і Ліппі, і Капелло. Найскладніше в роботі тренера — досягти взаєморозуміння з гравцями. Ферґюсону це вдається.

Маркевичу найбільше імпонує нині безробітний італієць Фабіо Капелло, який минулого сезону зробив чемпіоном Іспанії мадридський "Реал".

— Яку б команду він не почав тренувати, завжди досягає з нею високих результатів, — пояснює Мирон Богданович. — А ще мені дуже подобався Йохан Кройфф. Нині він не тренує. Кройфф працював еталонно. Його команди завжди показували цікаву гру.

Зараз ви читаєте новину «Ферґюсона визнали найкращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути