середа, 16 березня 2011 05:30

"Є лише 15 суперзірок зі своїми фішками"

Автор: фото з особистого архіву Романа Маїлова
  На професійному ринзі Роман Маїлов провів 13 поєдинків: дев’ять перемог, одна нічия та три поразки
На професійному ринзі Роман Маїлов провів 13 поєдинків: дев’ять перемог, одна нічия та три поразки

Минулого місяця полтавець Роман Маїлов, 19 років, став чемпіоном світу з кікбоксингу серед професіоналів у вазі до 63,5 кг. У фінальному поєдинку технічним нокаутом переміг росіянина Данила Утєнкова. Турнір відбувся у Москві.

— Підготовка до чемпіонату тривала три тижні, — розповідає Роман Маїлов. — Кожен день по три тренування: зранку біг, удень робота на "лапах". А ввечері і спаринги, і біг, і робота на мішках. Якщо турнір менш престижний, то за день лише два тренування.

Який з трьох тижнів підготовки для вас був найважчим?

— Два тижні основні. Другий — це важка робота на витривалість. Тоді я вранці пробігаю 5 кілометрів. Потім на стадіоні треба зробити кілька забігів: один на 200 метрів, потім три по 120, і три по 30 метрів. А ще ж є важкі денне та вечірнє тренування, де теж відпрацьовую всі вправи на максимумі. Останній тиждень легший. Відточую техніко-тактичну майстерність. Я трішки відпочиваю, психологічно готуюся.

Корективи у систему підготовки тренер вносить, враховуючи статус змагання. Чи до всіх турнірів готуєтеся за єдиною схемою?

— Схема одна, а нові вправи можуть бути. Потім тренер дивиться, чи пішли вони мені на користь. Якщо так, то залишаємо їх.

Ви перемогли сильного італійця та росіянина. Тактику розробляли проти кожного?

— Ні. Кілька відео з їхніми боями подивився, і все. У світі є 15 суперзірок зі своїми "фішками", ударами. Під них і треба готуватися. А тут я подивився і зрозумів, що нічого особливого в суперниках немає. Той же італієць, на відео такий агресор, постійно вперед лізе. Я ж із ним доволі впевнено розібрався.

Тобто плану "Б" перед боєм із тренером не складаєте?

— Я завжди перший раунд обережно боксую, придивляюся до суперника. У перерві тренер може підкоригувати бій. Я слухаю, що мені кажуть, тому і вдається перемагати. Ніяких запасних планів не робимо. Тренуюся так, щоб на ринзі вміти робити все.

На ринзі більше працюєте першим номером?

— Мені так більш подобається. А взагалі класно, коли від мене не бігають, а то я не знаю, що робити. Якщо суперник витривалий, то він приймає бій. Моє завдання — його вимотати, а потім примусити відходити. Це психологічний момент. Бо коли постійно тиснеш, то противник бачить, що тебе не зламати.

Як відновлюєтеся після поєдинків?

— П'ю природні харчові добавки, енергетики. Це може бути екстракт зеленого чаю, гуарана, женьшень. А найважливіше — це добре поїсти й виспатися.

Зараз відпочиваєте?

— Та я після чемпіонату світу на "відпочинку" виграв і чемпіонат України. Там було дев'ятеро суперників в одній програмі й восьмеро в іншій. Я одного нокаутував, а решта не захотіли проти мене виходити на ринг. Так і став чемпіоном країни.

На професійному ринзі Роман Маїлов провів 13 поєдинків: дев'ять перемог, одна нічия та три поразки.

Зараз ви читаєте новину «"Є лише 15 суперзірок зі своїми фішками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути