вівторок, 29 квітня 2008 14:55

Дзинзирук захистив чемпіонський титул

Автор: фото: В’ячеслав СЕМЕНКО
  Українець Сергій Дзинзирук (праворуч) переміг чеха Лукаша Конечного за очками. Після бою Сергій визнав, що виглядав у поєдинку непереконливо
Українець Сергій Дзинзирук (праворуч) переміг чеха Лукаша Конечного за очками. Після бою Сергій визнав, що виглядав у поєдинку непереконливо

Український боксер Сергій Дзинзирук, 32 роки, вчетверте захистив титул чемпіона світу за версією WBO у першій середній вазі (до 69,9 кг). Минулої суботи в німецькому Дрездені він здолав за очками чеха Лукаша Конечного, 29 років. Успіх броварчанина вийшов важким: двоє арбітрів визначили перемогу українця (115:113 та 118:110), а ще один — нічию.

Прибувши до Дрездена, кореспондент "ГПУ" відразу вирушив до готелю, де мешкав українець перед боєм. Бачу, що боксер неголений.

— Це на фарт, — пояснює Дзинзирук. — За тиждень до бою не голюся, не стрижу волосся та нігті. Поки що спрацьовувало.

Дзвонить мобільний.

— Це Вовчик Сидоренко (чемпіон світу за версією WBA у вазі 53,3 кг. — "ГПУ"), — пояснює Сергій. — Підтримує мене перед боєм.

З готелю до арени добираємося пішки — вони розташовані поряд. Бачу на трибунах чеський сектор. На ньому — з півдесятка національних прапорів. До бою писали, що Конечного підтримуватимуть 500 співвітчизників. Насправді їх було близько 200.

Упродовж перших раундів на рингу триває в"язка боротьба. Чех непогано закривається і вибухає контрударами. Особливої небезпеки для Дзинзирука вони не становлять. Однак наш боксер тільки у другій половині поєдинку зміг упіймати його ритм.

Перед оголошенням суддівського рішення Сергієва донька Катя розплакалася. Але рефері таки віддали перевагу українцеві. Через годину ми вже відзначаємо Великдень та перемогу Дзинзирука в одному з місцевих ресторанів. Розходимося о п"ятій ранку.

— Наступний поєдинок планую провести восени, — ділиться Сергій. — Усе-таки рік не боксував, тому бій із Конечним вийшов настільки важким. Тепер виходитиму на ринг двічі, а то і тричі. Щоб у подальших зустрічах виглядати більш переконливо.

Зараз ви читаєте новину «Дзинзирук захистив чемпіонський титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути