четвер, 16 вересня 2021 00:10

Джоковича затисла історія

— Ти не вип'єш, навіть якщо Новак виграє американський "Шолом"? — запитує колега два тижні тому на корпоративі. Відповідаю, що неодмінно. І багато. Але не алкоголю, бо зав'язав, а улюбленого гранатового соку.

Чемпіонат США з тенісу цьогоріч був історичною подією. Серб Новак Джокович виграв до турніру всі три "Шоломи"-2021. Якби переміг у Нью-Йорку, то здобув би "Великий шолом", чого не було з 1969-го.

Змагання відбувалися на харді — коронному покритті Джоковича. Але позаду був важкий сезон і сильні суперники. Жереб тільки ускладнив ситуацію: щоб підняти трофей над головою, у півфіналі треба було пройти олімпійського чемпіона Сашу Звєрева, непереможного в останніх 16 матчах. А у вирішальному поєдинку — росіянина Даниїла Медведєва, другу ракетку світу, який мав легших опонентів і настільки ж комфортно почувався на харді.

Виснажений серб грав нестабільно. Красиві розіграші чергував з елементарними помилками. Поєдинок зі Звєревим розтягнувся на п'ять партій. У вирішальній Джокович був бездоганним. Після гри назвав прийдешній фінал найважливішим матчем у кар'єрі й пообіцяв іти ва-банк.

Даремно. Під час гри було помітно, що Новака притисла історія. "Сталевий" серб помітно нервував, бив себе по ногах, трощив ракетку. Нічого не допомагало. Навіть підтримка глядачів, які в Нью-Йорку зазвичай уболівали проти нього на користь швейцарця Роджера Федерера. Але заради історичної події зробили виняток. Це розчулило Джоковича. Він заплакав прямо під час матчу, на який покладав стільки надій і який безнадійно програв.

Не судилося мені цього разу смакувати гранатовий сік.

Зараз ви читаєте новину «Джоковича затисла історія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути