пʼятниця, 19 жовтня 2018 05:50

"Долю матчу з чехами вирішив удар Малиновського"

Збірна України з футболу виграла груповий турнір у дивізіоні В1 Ліги націй. У вівторок підопічні тренера 42-річного Андрія Шевченка перемогли Чехію — 1:0.

— Мені подобається гра нашої збірної, — каже 50-річний Іван Гецько, колишній нападаючий збірної України. — Три гри в Лізі націй — три перемоги. Багато йде розмов про прогрес тренера Андрія Шевченка. Думаю, тут багатогранний процес. Він дійсно стає досвідченішим. Плюс після від'їзду Ріанчо (іспанський тренер Рауль Ріанчо, колишній помічник Шевченка, влітку залишив збірну. — ГПУ) перестав ставити команді іспанську модель гри. Навіщо, якщо це не приносить результату? Шевченко знає гру, яка властива українським гравцям, і вдало будує її. До того ж не визнає ніякого протекціонізму. Хто грає у клубі, той виходить у збірній. Заграв Малиновський у клубі — став провідним гравцем збірної. Відверто кажучи, мене дивує, як до 25 років цього гравця не використовували в збірній. Він перетворюється на лідера. Шевченко вчасно підловив цей момент, став довіряти Русланові. За попередніх тренерів часто бувало, що в збірній грали імена. А тепер такого немає. Шевченко не боїться замінювати лідерів — Андрія Ярмоленка і Євгена Коноплянку. А все тому, що має заміну ледь не на кожну позицію. У чому полягає завдання тренера за таких умов? Визначити основний склад і не заважати хлопцям грати. Що тренери й роблять.

Які недоліки у грі збірної?

— Суттєвих не побачив. Чехи проти нас нічого не показали. Можливо, вони награли на статистику ударів у площину воріт або кількості кутових. Але за гостротою моментів українці були ближчими до перемоги. Складалося враження, що наші зможуть додати в будь-який момент матчу. А чехи грали на своїй межі. Тепер ми можемо дозволити грати з такими збірними із позиції сили.

Марлос став лідером команди в центрі поля?

— Так. У потрібний момент він може проявити ініціативу. Суперник добре вивчив можливості Ярмоленка й Коноплянки, не давав їм змоги виконати улюблений фінт — зміститися з флангу в центр. Тому справу взяв у свої руки Марлос. А долю матчу вирішив інший "козир" — добре поставлений удар Малиновського.

Андрій П'ятов другий матч поспіль у Лізі націй зіграв на "нуль". Це означає, що він "вийшов" із невдалого початку сезону?

— Точно. І мене це не дивує. П'ятову — 34 роки. Він надійний і досвідчений. Помилки стаються у всіх. Важливо, долати цей період. Не сумнівався, що Андрій на це спроможний.

Перемога у дивізіоні В1 гарантує Україні участь у дивізіоні А1 в Лізі націй-2022. Тобто — серед найсильніших збірних Європи. Але на Євро-2020 ми ще не потрапили. 2 грудня відбудеться жеребкування відбіркового турніру. У своїй групі треба посісти одне з двох перших місць. Якщо не вдасться — як переможець групи в Лізі націй, матимемо право на додаткові стикові поєдинки за участі чотирьох переможців груп у дивізіоні В.

Молодіжка не зіграє на Євро й Олімпіаді

Молодіжна збірна України програла на виїзді Нідерландам — 0:3 і не змогла пробитися до фінальної частини Євро-2019 серед 21-річних. Наші посіли третє місце в групі, яке виключає подальше продовження боротьби. Також українські футболісти втратили шанси зіграти на Олімпіаді-2020.

Футбол. Ліга Націй. Груповий турнір. Дивізіон В1

Україна — Чехія — 1:0 (1:0)

16 жовтня. Харків. Стадіон "Металіст". 40 тис. глядачів, розрахований на 40 003. +8°С

Суддя: Гедімінас Мажейка, Литва

Україна: П'ятов-к — Караваєв, Бурда, Ракицький, Матвієнко — Степаненко — Малиновський (Зінченко, 86), Марлос, Ярмоленко, Коноплянка (Циганков, 70) — Яремчук. Тренер: Андрій Шевченко

Чехія: Павленка — Гебреселассіє, Брабець, Новак, Челюстка — Барак, Дочкал-к, Янкто (Шурал, 81), Павелка — Шик (Крменчик, 73), Видра (Змргал, 67). Тренер: Ярослав Шилгави

Гол: Малиновський, 43

Попередження: Челюстка, 19, Ракицький, 39, Павелка, 90

Зараз ви читаєте новину «"Долю матчу з чехами вирішив удар Малиновського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути