вівторок, 24 вересня 2019 06:35

До Москви!

Дві найкращі на сьогодні українські тенісистки Еліна Світоліна та Даяна Ястремська заявилися на один з останніх цьогоріч турнірів. Він пройде в Москві. Як оцінювати це рішення, з огляду на те, що особливих турнірних і фінансових здобутків цей виступ спортсменкам не принесе? Хіба що організатори московських змагань додатково заохотять їх матеріально, що не заборонено і повсюдно практикується заради підняття престижу того чи іншого тенісного турніру.

Як на мене, це досить поганий сигнал. Останнім часом провідні тенісисти світу майже не їздять на турніри в Росію. Досить подивитися список чоловічого турніру в Санкт-Петербурзі, що завершився у неділю. Окрім росіян, лише другорядні гравці із країн — "друзів Кремля". Італія, Угорщина, Білорусь, Казахстан. І ось до цього списку за місяць додадуться дві українки, за яких ми так уболі­ваємо.

Чому так? Почнемо з того, що самі спортсменки, по-перше, родом із Одеси. Там і близько не пахне українським патріотизмом. По-друге, своїми успіхами завдячують кому завгодно, лише не рідній країні. По-третє, вже багато років живуть за межами України — Еліна в Лондоні, Даяна в Будапешті. По-четверте, компанія найкращих тенісистів і тенісисток планети, які весь рік мандрують разом по світу з турніру на турнір — наскрізь інтернаціональна і живе за своїми внутрішніми правилами. Серед них патріотизм — далеко не пріоритет. Але ж є менеджери, які планують виступи спортсменів, практично вирішуючи за них де грати, а де ні.

Очевидно, менеджери українських дівчат вважають, що тепер вже можна, а може, й треба їхати до Москви. І заперечувати їм у світлі нинішньої політики нашого президента нічим. Я особисто ні за які гроші не поїхав би тепер до Москви. Але я не тенісист-професіонал. І туди мене якось ніхто не запрошує.

Зараз ви читаєте новину «До Москви!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути