Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2007 17:16

Діти в нас хороші

Перед тим як завдати київському "Динамо" чергової поразки в Лізі чемпіонів, Алекс Ферґюсон, головний тренер команди "Манчестер Юнайтед", з"їздив на екскурсію тренувальними базами динамівців. Британський фахівець високо оцінив матеріальне забезпечення підготовки юних футболістів. Він висловив сподівання, що діти, які тренуються в таких умовах, мають неодмінно стати видатними майстрами футболу. Того ж вечора команда Ферґюсона без особливих зусиль обіграла "Динамо", забивши господарям чотири м"ячі.

Що може відповісти знаний у світі футбольний фахівець Ферґюсон про свої враження від відвідин Києва, якщо, звісно, його про це запитають? Боюся, що відповість сер Алекс словами, близькими за змістом до старого анекдоту, згідно з яким діти в нас хороші, а все, що зроблене руками, нікуди не годиться. Справді, що ще можна сказати, дивлячись на розгалужену систему підготовки юнаків, створену футбольним клубом "Динамо"? Чому в умовах, про які і мріяти не могли народжені в Києві зірки футболу минулих років, від Блохіна до Шевченка, не з"являються більше гравці високого класу?

Проблема колись потужної команди не в руках і не в ногах. Проблема — в головах

Навряд чи київські діти або ж, скажімо ширше, діти українські, стали за останні 10 років менш талановитими у спорті взагалі й у футболі зокрема. Тоді де нові Бишовці та Михайличенки? Куди зникає талановита молодь, яку в "Динамо" так люблять показувати зарубіжним гостям? В яких таких руках опиняються ці діти, що жоден із них за останні 10 років не потрапив до складу команди? На кого працює вся ця величезна футбольна "фабрика" із чудово обладнаними полями, роздягальнями, спальнями та всім іншим; із кваліфікованими тренерами, які вишукують таланти по всій Україні?

У безнадійно й ледь не заздалегідь програному матчі проти "Манчестер Юнайтед" ми побачили у складі "Динамо" талановитих юнаків із Гвінеї, Сенегалу, Нігерії, які чомусь не мають проблем із негайним потраплянням до складу чемпіона України. І приносять команді найгірші за всю її історію результати на міжнародній арені.

Коли ж нам пропонують бути задоволеними тим, що динамівці не дуже сильно програли вдома чемпіону Англії, починаєш розуміти, що проблема колись потужної команди не в руках і не в ногах. Проблема — в головах. А діти в наших футбольних школах і справді хороші.

Зараз ви читаєте новину «Діти в нас хороші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути