середа, 16 травня 2007 14:50

Черновецький ліквідовує "Арсенал"

Київський "Арсенал" після закінчення нинішнього чемпіонату України повинен припинити своє існування. За це кілька тижнів тому одноголосно проголосували депутати Київської міської ради.

— Для ліквідації клубу треба буде докласти зусиль, і ми це зробимо. Хоча Київрада не має вирішувати проблеми футболу в Україні. Вона повинна займатися покращенням життя киян, — заявив мер Києва Леонід Черновецький.

"Арсенал" — дітище його попередника Олександра Омельченка. Той створив футбольний клуб 18 грудня 2001 року і фінансував його з міського бюджету. Мотивував це необхідністю появи у Києві другої футбольної команди, яка б склала конкуренцію "Динамо". У дебютному для себе чемпіонаті України "Арсенал" під керівництвом В"ячеслава Грозного посів 5-те місце. Потім двічі був дев"ятим, а у минулому сезоні став 12-м. Нині після 26 турів "Арсенал" має 27 очок і йде на 13-му місці.

Торік бюджет клубу (55 млн грн) закладався мерією Омельченка. Взимку команда Черновецького зняла "Арсенал" із фінансування, пообіцявши тільки платити зарплату до кінця нинішнього чемпіонату. "Арсенал" двічі виставлявся на аукціон. Але бажаючих придбати клуб за 880 тис. грн не знайшлося. У січні генеральним директором "Арсеналу" став Євген Кіржнер, 63 роки, колишній менеджер національної команди України.

— Я вам точно кажу: якщо команда за спортивним принципом залишиться у вищій лізі, вона існуватиме й далі, — розповідає він "ГПУ". — Завдяки кому? Мені зараз важко сказати. Точно не завдяки Черновецькому чи Омельченкові, якому команда зараз "до лампочки". Чи нинішньому головному тренерові Олександру Заварову, який цього року програв вісім матчів і ще двічі зіграв унічию. Тренер, який поважає себе, після таких результатів уже б подав у відставку.


Бажаючих придбати клуб за 880 тисяч гривень не знайшлося

Кіржнер визнає, що шукає заміну Заварову.

— Рішення про його подальшу тренерську долю — у моїй компетенції. Зараз веду пошук нового тренера команди. Є кандидатури, але вони поки що не для розголошення. Головне, щоб він був професіоналом і щоб "Арсенал" не вилетів до першої ліги. Перша ліга й "Арсенал" — поняття несумісні. Тоді команди не буде.

Сам Заваров готовий залишити команду.

— Як тільки мені клуб виплатить борги, неодмінно зроблю це, — каже нам 46-річний тренер "Арсеналу". — Тільки про це мені листом має повідомити не Кіржнер, а Черновецький. Кіржнер узагалі не має права про мене щось говорити. Він — ніхто, й невідомо ким поставлений. Його робота — знайти інвесторів. Не знайшов, не приніс до клубу жодної копійки, ми за виїзди розплачуємося власними грошима. Зате Кіржнер почав у мою роботу втручатися. Так, я програв вісім матчів, але як гравці можуть викладатися, коли вони знають, що в команди немає майбутнього?

Питаю, скільки винні Заварову.

— Небагато, але винні. Зараз розглядаю кілька запрошень з інших команд, зокрема з Молдови. Визначуся до кінця травня.

Якщо "Арсенал" за спортивним принципом залишиться у вищій лізі, але припинить своє існування — як комплектуватиметься елітна ліга на наступний чемпіонат?

— 15-та команда вищої ліги не вилетить до першої, а залишиться серед найкращих, — пояснює нам виконавчий директор Професійної футбольної ліги Анатолій Попов.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький ліквідовує "Арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути