Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2007 15:14

Чемпіонати України не потрапляють у телевізійний "формат"

Чи знаєте ви, що в Києві днями пройшов чемпіонат України з фігурного катання? Не телевізійне шоу "Танці на льоду", а нормальний чемпіонат між справжніми фігуристами та фігуристками, з медалями та призовими місцями. Напевно що не знаєте. Бо чемпіонат цей пройшов посеред білого дня на тренувальній ковзанці без глядачів. І учасників було стільки, що за дві години прокатали всі програми.

Чому так сталося? Тому, що якби провести цей чемпіонат як належить, тобто в Палаці спорту, то трибуни були б майже порожніми. Так вже було кілька років тому. Відтоді наші фігуристи змагаються за національні нагороди й титули в "закритому" режимі.

Що цікаво, найкращі з цих фігуристів протягом року їздять світом, виступаючи в заповнених залах. Шоу за їхньою участю збирають глядачів, приносять гроші. Їх транслюють по телебаченню усюди, лише не в рідній країні. У нас народ піде на що завгодно, але не на чемпіонат України. Хоч із фігурного катання, хоч із акробатики, хоч із легкої атлетики. Якщо ж спортсменів "помістити" в інший, закордонний "формат", вони одразу ж стають зірками, якщо ж повернути до України, вони знову покажуть сіреньке видовище в порожньому залі чи на стадіоні.

Яскраві спортивні видовища наші чиновники робити не вміють

Відповідальні люди з міністерства скажуть, що в нас недостатнє фінансування, попри яке ми таки здобуваємо міжнародні нагороди. Яскраві спортивні видовища, якими були колись чемпіонати з фігурного катання, наші чиновники робити не вміють. У них робота не така. І спортсмени теж не вміють робити шоу зі своїх чемпіонатів. А ті, хто вміє, займаються високорейтинговими телевізійними проектами із безголосими зірками-співаками і напівгорбатими зірками-танцюристами. У Росії були ще зірки-боксери, але цю справу швидко припинили, аби зіркові обличчя не псувати. Скажете, що на бокс у нас народ ходить? Ходить, але не на чемпіонат України.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонати України не потрапляють у телевізійний "формат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути