Ексклюзиви
середа, 04 липня 2007 17:57

"Челсі" просить за Шевченка 30 мільйонів доларів

Автор: фото: REUTERS/Stephen Hird
  Французький форвард Тьєрі Анрі перейшов з ”Арсеналу” до ”Барселони” за 32 мільйони доларів
Французький форвард Тьєрі Анрі перейшов з ”Арсеналу” до ”Барселони” за 32 мільйони доларів

Міжсезоння в європейському клубному футболі означає відкриття трансферного ринку. Із 1 червня й до 31 серпня клуби Старого Світу можуть посилювати свій склад.

Найгучнішим трансфером червня став перехід 30-річного нападаючого Тьєрі Анрі з англійського "Арсеналу" до іспанської "Барселони". Торішній переможець Ліги чемпіонів заплатив за Анрі $32 млн. Також іспанці посилили склад команди лівим захисником "Ліона" Еріком Абідалем. Заплатили за нього $18 млн. Із "Монако" до "Барси" за $12 млн перебрався опорний півзахисник Яя Туре. Тепер у команди одна проблемна позиція — правого півзахисника. Француза Жюлі, найімовірніше, продадуть. Однак на цьому місці може зіграти аргентинець Мессі. Або захисники, Беллетті чи Дзамбротта, — закрити всю бровку.

Мюнхенська "Баварія", не потрапивши до Ліги чемпіонів, уже витратила на селекцію майже $85 млн. Головним придбанням стали форварди Лука Тоні та Мирослав Клозе, півзахисник Франк Рібері. Після втрати Оуена Харгрівза клуб може відчути проблеми з центральними півзахисниками.

Англійський "Манчестер Юнайтед" попрощався з $70 млн. На ці гроші придбали атакувальних півзахисників Нанні та Андерсона, а також Харгрівза. "МЮ" гостро потребує нападаючого, який склав би тандем з Вейном Руні. Серед можливих претендентів — форвард "Аякса" Клаус Хунтелаар, який "потягне" на $20 млн.

Лондонський "Челсі" гучних придбань поки що не здійснив. Команда дуже потребує кваліфікованого правого захисника. Розглядають кандидатуру бразильця Дані Алвеша з іспанської "Севільї". Англійці пропонують $30 млн, іспанці хочуть на $2,5 млн більше. Можливо, прийде в команду Моурінью лівий півзахисник "Ліона" Флоран Малуда, якого керівництво нинішнього клубу оцінює в $17 млн.

"Арсенал", продавши Анрі, замінив його Едуардо да Сільвою — бразильцем, який прийняв хорватське громадянство й виступав у загребському "Динамо".

За нього заплатили $24 млн. Дублером 37-річного воротаря Леманна стане поляк Фабіанський із "Легії". Однак найбільша проблема "канонірів" — небажання тренера Арсена Венгера продовжити роботу в клубі. Наступного року у француза закінчується контракт. Він залишить Лондон, де працює з 1996-го.

"Баварія" витратила на селекцію 85 мільйонів доларів

"Ліверпуль", попри фінансовий кредит від нових власників клубу, поводиться на трансферному ринку доволі скромно. Фіналіст Ліги чемпіонів узяв бразильського опорного півзахисника Лукаса Лейву. А днями іспанський тренер Рафаель Бенітес купив у мадридського "Атлетіко" форварда Фернандо Торреса, не пошкодувавши $40 млн. Ще раніше взяли вільного агента Андрія Вороніна.

Селекційна політика мадридського "Реала" залежатиме від побажань нового головного тренера команди. Роберто Карлоса замінить аргентинець Ґабріель Хайнце з "Манчестера". Після переїзду Бекхема до США особливо гостру потребу чемпіон Іспанії відчуває в атакувальному півзахисникові. За лідера "Мілана" Кака "Реал" пропонує $80 млн, та він не продається. Розглядають кандидатуру аргентинця Рікельме з "Бока Хуніорс". Не виключено, що з "Челсі" прийде фланговий півзахисник Роббен. А центр захисту може посилити румун Ківу з італійської "Роми".

Італійський "Ювентус" повернувся до вищої ліги чемпіонату Італії. Узявши раніше захисника Грігеру з "Аякса" та правофлангового Саліхамиджича, туринці нещодавно зміцнили середину поля. В "Емполі" взяли аргентинця Альмірона, зовні та за манерою гри схожого на співвітчизника Верона, а з "Ліона" прийшов португалець Тіаґо. Це коштувало "Юве" $27 млн. "Старій Синьйорі" ще треба закрити позиції в центрі захисту. "Ювентус" пробує повернути з "Реала" Фабіо Каннаваро, а у "Сарагоси" взяти аргентинця Ґабріеля Міліто. За нього італійці дають $31 млн і витримують конкуренцію з "Реалом", який пропонує $36 млн. Проблему з форвардами через травматизм Трезеге та тихохідність Дель П"єро "Юве" намагається вирішити, претендуючи на Хунтелаара. Мотора півзахисту, 34-річного Недведа, може замінити голландець Ван дер Ваарт із німецького "Гамбурга".

Міланський "Інтер" купив у "Кальярі" гондураського форварда Давіда Суазо. Ще один форвард, аргентинець Тевес, чемпіону Італії відмовив, висловивши бажання грати за "Реал".

Центр захисту "Інтер" бажає зміцнити Ківу, а вакансію розігруючого знову займатиме португалець Фігу. Хоча не виключене повернення Верона.

"Мілан" планує купити форварда світового класу. Головний претендент — Самуель Ето"О з "Барселони". Чемпіон Європи запропонував за нього $52 млн, але ні іспанський клуб, ні сам камерунський нападаючий згоди на трансфер не дають. Ще один варіант — повернення Андрія Шевченка. "Челсі" просить за нього $30 млн, "Мілан" дає вдвічі менше або пропонує орендувати українця. А це не влаштовує його нинішній клуб. Ще один головний біль "Мілана" — лівий захисник. На це місце може прийти Джанлука Дзамбротта з" Барселони".

Зараз ви читаєте новину «"Челсі" просить за Шевченка 30 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути