четвер, 31 січня 2008 20:26

"Бохум" безкоштовно орендував Бєліка

Із 1 лютого західноєвропейські футбольні клуби не зможуть посилити свій склад упродовж нинішнього сезону. Трансферне "вікно" зачинилося до 1 червня. У січні, коли працював трансферний ринок, селекційна активність клубів була невисокою.

Донецькому "Шахтарю" вдалося працевлаштувати форварда Олексія Бєліка, 26 років. До кінця сезону його безкоштовно орендував німецький "Бохум", що після першого кола німецького чемпіонату знаходиться на 13-му місці.

— Для Бєліка це непоганий варіант, — каже "ГПУ" колишній форвард київського "Динамо" Олег Саленко, 38 років. — Все одно у "Шахтарі" Луческу він сидів на лаві запасних. Не думаю, що конкуренція серед форвардів у "Бохумі" така ж висока, як у "Шахтарі". По-друге, українець дістався безкоштовно. Клуб "тягне" тільки його зарплату, і психологічно на Бєліка нічого тиснути не має. По-третє, у "Бохумі" грає його колишній одноклубник по "Шахтарю" голкіпер Лаштувка.

Бєлік — третій футболіст, який залишив донеччан узимку. Раніше англійський "Манчестер Сіті" орендував півзахисника Нері Кастільйо, а італійська "Парма" купила форварда Крістіано Лукареллі.

Найдорожчий зимовий трансфер здійснив англійський "Челсі". Він купив у "Болтона" 28-річного форварда Ніколя Анелька. Власник "Челсі" Роман Абрамович виклав 20 млн євро щонайменше з двох причин: українець Шевченко не виблискує і має проблеми зі здоров"ям, а лідер нападу івуарієць Дідьє Дроґба влітку може залишити клуб.

"Ліверпуль" здійснив одне придбання — за 6 млн євро купив у пітерського "Зеніта" словацького захисника Мартіна Шкртела, 23 роки.

Чемпіон Італії "Інтер" дозаявив португальського опорника Маніше, 30 років. Його орендували в іспанському "Атлетико" до закінчення сезону з правом подальшої купівлі за 6 млн євро.

Туринський "Ювентус" продав французькому "Ліону" 28-річного центрального оборонця Жана-Алена Бумсонга. Ціна трансферу — 3 млн євро. Півзахисник Тіагу, 27 років, перебрався до "Монако". На його місце 27-разовий чемпіон Італії придбав 23-річного малійця Мохамеда Сісокко з "Ліверпуля". Він обійшовся "Юве" у 11 млн євро. Також туринці до кінця сезону орендували у "Лаціо" захисника Стендардо, 26 років.

Зараз ви читаєте новину «"Бохум" безкоштовно орендував Бєліка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути