Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2011 02:30

Благиня перемогла після клінчу

Автор: фото: www.sport.glavred.info
  Українська борчиня Юлія Остапчук (зверху) проводить прийом проти болгарки Юсейн Тайбе під час фінальної сутички. У неофіційному командному заліку Євро-2011 українки посіли перше місце
Українська борчиня Юлія Остапчук (зверху) проводить прийом проти болгарки Юсейн Тайбе під час фінальної сутички. У неофіційному командному заліку Євро-2011 українки посіли перше місце

У німецькому Дортмунді завершився чемпіонат Європи з боротьби. Українці здобули на ньому 10 медалей — чотири "золота", три "срібла" й три "бронзи".

Найбільший індивідуальний успіх — перемога сумчанки 31-річної Катерини Бурмистрової у ваговій категорії до 72 кг. Раніше Катерина вигравала континентальне "золото" тричі й була чемпіонкою світу 2002 року. Однак цього вона досягла у вазі 67 кг, що не є олімпійською. У Дортмунді Катерина перемогла в очній сутичці свою основну суперницю — чотириразову чемпіонку світу й Європи, срібну призерку Олімпіади-2008 болгарку Станку Златеву.

У ваговій категорії до 63 кг відборолася львів'янка 21-річна Юлія Остапчук. Трьох із чотирьох своїх суперниць перемогла завдяки одному прийому — захопивши руку, Юлія проводила скручування, валила опонентку на килим і затискала на лопатки. Завдяки цій дії Остапчук дві сутички виграла на туше. Зокрема й у фіналі, коли за 1 хв. 24 с здолала спротив болгарки Юсейн Тайбе.

Львів'янка Юлія Благиня, 21 рік, боролася не так яскраво, але раціонально. Свою майстерність вона повною мірою проявила у фіналі. Основні 2 хв. у вирішальному періоді завершила з результатом 0:0. Долю чемпіонства вирішував клінч — обов'язкове захоплення ноги однією з суперниць. Вважають, хто за жеребом матиме право захвату, тому пощастило. Випало румунці Естері Добре. Але доки та примірялась, як зручніше захопити, Благиня зловила суперницю за тулуб і ногу й миттєво виконала видовищний "кидок млином". Він і став чемпіонським.

Іще дві українки — донеччанки 20-річні Христина Дарануца (до 48 кг) та Аліна Махиня (до 67 кг) — здобули "срібло". У фіналі вони поступилися колишнім співвітчизницям, котрі представляють Азербайджан — екс-львів'янці 22-річній Марії Стадник та вихованці донецької школи боротьби Надії Семенцовій, 25 років.

Перше за три останні роки "золото" представникам греко-римського стилю приніс 29-річний Василь Рачиба із Долини на Івано-Франківщині. Він продемонстрував яскраву й не дуже притаманну представникам сучасного класичного стилю боротьбу. Майже всі свої бали українець виграв у стійці, не чекаючи обов'язкового партера.

Медалі України на ЧЄ-2011 у Дортмунді

Чоловіки

Вільна боротьба

"Бронза"

Василь Федоришин (до 60 кг), 30 років

Павло Олійник (до 96 кг), 22 роки

Греко-римська боротьба

"Золото"

Василь Рачиба (до 84 кг), 29 років

"Срібло"

Вюгар Рагімов (до 55 кг), 25 років

Жінки

"Золото"

Юлія Благиня (до 51 кг), 21 рік

Юлія Остапчук (до 63 кг), 21 рік

Катерина Бурмистрова (до 72 кг), 31 рік

"Срібло"

Христина Дарануца (до 48 кг), 20 років

Аліна Махиня (до 67 кг), 20 років

"Бронза"

Анна Василенко (до 59 кг), 25 років

 

Зараз ви читаєте новину «Благиня перемогла після клінчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути