Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2007 16:36

Бангура витрачає на зачіску дві години на місяць

Автор: фото: phl
  Ісмаель Бангура забив за ”Динамо” шість м’ячів у останніх чотирьох матчах
Ісмаель Бангура забив за ”Динамо” шість м’ячів у останніх чотирьох матчах

Гвінейський форвард Ісмаель Бангура, 22 роки, перейшов до київського "Динамо" влітку. Попередній клуб африканця, французький "Ле Ман", отримав за свого футболіста 6,5 млн євро. Як тільки Бангура завоював стабільне місце в основному складі, почав регулярно забивати. В останніх чотирьох матчах він забив шість голів. Днями Бангура завітав до динамівської прес-служби й відповів на запитання кореспондента "ГПУ".


Чому ви змінили більш престижний французький чемпіонат на український?

— Вважаю, що пішов на підвищення. Два останні сезони виступав за скромний, за європейськими мірками, клуб "Ле-Ман". Його важко зарахувати навіть до середняків чемпіонату Франції. Минулий сезон був для мене найвдалішим у кар"єрі, й одразу з"явилися пропозиції від інших команд. Від дядька Тьєрно, який є моїм агентом, почув про інтерес "Ліона" та "Сент-Етьєна". Це серйозні клуби. Але мені хотілося нових вражень, спробувати сили в абсолютно іншому за стилем гри чемпіонаті. Мій переїзд в Україну можна назвати авантюрним. Але я ні про що не жалкую.

Чи правда, що більшість іноземців переходять до "Динамо" лише заради Ліги чемпіонів?

— Мабуть, про це потрібно питати кожного гравця особисто. Я теж так вважав, поки не відчув рівень вашого чемпіонату. Повірте, він не набагато слабкіший за французький. Інша справа, що про нього майже нічого не відомо в Європі. Щоб вашого гравця запросили, наприклад, до іспанського або італійського чемпіонату, йому необхідно добре зіграти в єврокубках або в збірній.

На мене претендували "Ліон" та "Сент-Етьєн"

Порівняйте ритм життя в Україні та Франції. Де більше вільного від футболу часу?

— Розклад приблизно однаковий. Тільки в "Ле-Мані" частіше були дворазові тренування, після яких залишалося дотягти ноги до ліжка. У "Динамо" більш цікаві та динамічні заняття, а до серйозних навантажень я вже звик. Вільний час присвячую сім"ї та друзям. "Динамо" насправді інтернаціональна команда. Французькою вільно володіють румун Тіберіу Гіоане, марокканець Бадр Каддурі, сенегалець Папе Діакате. Вони мої найперші товариші. Незабаром з Гвінеї має приїхати молодший брат Секуба. Йому 17 років, і він чудово грає в футбол. Спробую організувати йому перегляд в "Динамо".

Гвінейців приваблює перспектива переїхати до Європи?

— Звичайно. Це незаможна країна, й чимало людей у пошуках кращого життя тікають до Франції. Я теж у 18 років прибув на перегляд до клубу "Газелек" з Аяччо. Відіграв два роки й відгукнувся на запрошення "Ле-Мана". Мені пощастило швидко пройти шлях від аматорського футболу до клубу рівня Ліги чемпіонів. Тисячі африканських хлопчаків також ідуть на перегляд, але відбирають одиниці. Інші залишаються, працюють водіями, на будівництві, у господарствах.

Де і з ким мешкаєте в Києві?

— Оселився в будинку по вулиці Щорса, з вікнами на Олімпійський стадіон. Поряд мешкають динамівці Діакате, Родріго та Майкл. Сумно мені не буває. Тим паче, до Києва переїхала наречена Емелі. За національністю вона сенегалка, як і Діакате. Незабаром планую відвідати цю країну. Мені про неї розповіли багато цікавого.

Що вас найбільше вразило у новій країні та клубі?

— Те, що в світі дуже спотворена інформація про Україну. У Франції люди вважають, що це не надто розвинена країна, з іншими менталітетом та правилами життя. Усе це від нестачі правдивих новин. Особисто я не міг і уявити, що так швидко звикну до Києва. Усе пройшло набагато краще, ніж я очікував.

Скільки часу витрачаєте на зачіску?

— Зовсім небагато, приблизно дві години на місяць. Зачіски з безліччю стрічок зараз модні, особливо серед мого кола знайомих. До того ж з ними набагато зручніше виходити на поле. Волосся зібране й зовсім не заважає.

1985, 2 січня — Ісмаель Бангура народився у Конакрі (Гвінея)
2003 — став гравцем французького "Газелека" з Аяччо
2005 — перейшов до "Ле Мана"
2007 — підписав п"ятирічний контракт із київським "Динамо"
Третій бомбардир чемпіонату Франції (12 м"ячів). Гравець національної команди Гвінеї (26 матчів). Неодружений

Зараз ви читаєте новину «Бангура витрачає на зачіску дві години на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути