вівторок, 13 серпня 2019 06:21

Ярмоленку краще їхати з Англії

У чемпіонаті Англії гратимуть двоє українців — 22-річний Олександр Зінченко із "Манчестер Сіті" та Андрій Ярмоленко, 30 років, який представляє "Вест Хем". В Іспанії у складі "Реала" перебуває воротар Андрій Лунін, 20 років, а з німецького "Шальке" поки нікуди не пішов 29-річний Євген Коноплянка. Італійський чемпіонат матиме двох українців: Руслан Малиновський, 26 років, гратиме за "Аталанту", 28-річний Євген Шахов — за "Лечче".

Зінченко почне сезон у незвичному для будь-якого українського легіонера статусі — фаворита. Лівий захисник популярний серед уболівальників та тренерського штабу "Манчестер Сіті", важливий у тактичному плані — допомагає в центрі поля. Два конкуренти, яких розгромив у боротьбі за місце в складі навесні, вже не в команді. А новий, який прийшов з голландського ПСВ — аж ніяк не зірка. Залишається лише зберегти характер, рівень гри, інтенсивність на тренуваннях і скромність. Думаю, Олександру це під силу. Оскільки саме ці чесноти гравця не раз відзначав його головний тренер Хосеп Гвардіола. Позитивний настрій та вміння перемикатися також на користь гравця. Тож можна очікувати успіхи.

З Малиновським складніше. Нова сильна ліга. Команда з божевільною фізичною витривалістю, чим Руслан не вражає. Впертий вимогливий тренер, який не полюбляє ротацію і бачить цього опорника в атаці, а не в центрі поля. Тут, попри участь у трьох турнірах, місце в складі доведеться вигризати. Втім, схоже, українець отримає достатньо ігрових хвилин. А його чудові паси та удари з 18–25 метрів здатні додати "Аталанті" те, в чому вона не вражає.

Доля Андрія Луніна взагалі неясна. Навіть попри мінімум відіграних матчів, його високий рівень в Іспанії помітили. В оренді в клубі Вищої ліги він здатний заграти. Але поточне місце третього воротаря "Реала" — глухий кут. Та й другого — скоріше на шкоду. Йому не можна втрачати час у запасі.

Після двох важких травм я б не радив Андрієві Ярмоленку залишатися в Англії. "Вест Хем" розігрався за відсутності українця, а інтенсивний футбол команди та ліги вже може виявитися не під силу Андрію. А позиції Євгена Коноплянки у німецькому "Шальке" після сезону 2018/19 значно впали, перш за все через відсутність особливого бажання працювати.

Євген Шахов лише починає кар'єру в найсильніших лігах. Він відмінно проявив себе в грецькому ПАОКу, отримав теплу зустріч у "Лечче", є одним із найдосвідченіших гравців у команді й повинен увійти до групи її лідерів. Річ у тому, що новачкові серії А прогнозують виліт. На нього чекають страждання. Солідної гри та боротьби Шахова може не вистачити. Ані команді, ані йому самому.

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленку краще їхати з Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути