четвер, 08 листопада 2007 17:55

Англійський коментатор запитував про Діакате

Гра з англійськими командами в Лізі чемпіонів — складний іспит для будь-кого з учасників клубного чемпіонату Європи. Той, хто не здатен протистояти англійцям, може і не сподіватися в цьому турнірі на щось серйозне. Київське "Динамо" вже грало з англійськими клубами і практично завжди з однаковим результатом. Позитивним він був лише одного разу, коли наприкінці минулого століття наші чемпіони подолали вдома лондонський "Арсенал" і зіграли з ним же на виїзді внічию. Ота нічия з шаленим голом Реброва на останній хвилині й досі залишається єдиним непрограним матчем киян на англійській землі.

Востаннє "англійський іспит" випадав "Динамо" аж чотири роки тому. Можливо, тому нинішні успіхи команди і здаються такими несподіваними. Бо за останні роки не доводилося грати проти англійських клубів. Інакше все стало би ясно набагато раніше.

Останнім часом "Динамо" почало нагадувати зібрання студентів, які, не знаючи предмета, намагаються довести, що вони таки вчили, але запитання трапилося занадто складне. Або вони забули саме цей розділ програми, а інші знають добре. Або пропустили через хворобу саме цей курс лекцій, який необхідно знати. Приблизно так уже вдруге пояснюється низка безпросвітних поразок "Динамо" у Лізі чемпіонів, кінця якій не видно.

Вони не знають навіть кольору футбольного підручника

І ми намагалися вірити. Бо ж не може бути такого, що команда, яка цілий рік готується в казкових умовах, за найсучаснішими науковими програмами, під керівництвом висококваліфікованих тренерів, не могла у грі проти європейських команд показати бодай щось схоже на гру у футбол. Це ми так думали, гадаючи, що всі ці роки динамівці у себе на базі та по закордонних зборах "вчили предмет". Навіть поразку від "Манчестер Юнайтед" два тижні тому в Києві ми намагалися якось пристойно пояснити. Після гри у відповідь, яка відбулася в Манчестері і завершилася черговим розгромом "Динамо" з рахунком 4:0, стало нарешті зрозуміло, що хлопці разом із тренерами взагалі ті футбольні уроки не засвоїли. Словом, не просто не можуть розв"язати складної задачі, а й назви предмета не знають. Бо підручника того в руках не тримали. Що тримали замість нього?

Не думайте, це не лише мене цікавить. Приголомшені англійці, побачивши гру "Динамо" на манчестерському стадіоні "Олд Траффорд", не могли зрозуміти, у що грає їхній суперник. Футбольний оглядач англійського телеканалу прямо в ефірі запитував: "Хто це такий у "Динамо" під третім номером? Що він робить на полі?" На щастя, англійський коментатор не знав, що під цим номером грати проти "МЮ" вийшов сенегальський захисник Папе Діакате. Динамівці з помпою привезли його влітку до Києва за шалені мільйони, як європейську зірку, і досі не можуть визнати, що ця "зірка", як виявилося, не вміє грати в захисті. Навряд чи знають у Манчестері і те, що без проблем розгромлена українська команда складається з гравців із європейськими зарплатами і тренерами, які вважають, що вміють готувати футболістів.

Насправді ж вони не знають навіть кольору футбольного підручника. І це вже і не сумно, і не весело.

Зараз ви читаєте новину «Англійський коментатор запитував про Діакате». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути