понеділок, 24 березня 2008 16:56

Андрій Котельник став чемпіоном світу

Львівський боксер Андрій Котельник, 30 років, став чемпіоном світу за версією WBA у надлегкій вазі — до 63,5 кг. Він четвертий діючий чемпіон серед українців після Володимира Кличка, Сергія Дзинзирука та Володимира Сидоренка. Юрій Нужненко має титул тимчасового чемпіона.

Минулої суботи у столиці Вельсу Кардіффі Котельник у 12-му раунді нокаутував британця Гевіна Ріса. Сам бій оцінювався як спроба українця відновити справедливість. 10 березня 2007 року в Ліверпулі львів"янин домінував у поєдинку проти тодішнього чемпіона француза Сулеймана Мбайє. Однак судді присудили нічию, яка за правилами дозволила останньому зберегти звання. Андрій здобув право на реванш, але до того Мбайє програв Рісові та втратив титул.

Кореспондент "ГПУ" додзвонився до львівського боксера.

У вас була складна ситуація перед боєм. Володіючи багатим технічним арсеналом, ви не є яскравим панчером — людиною одного удару. Тобто було мало шансів нокаутувати чинного чемпіона. А перемогу за очками проти господаря рингу вам навряд чи віддали б. Згодні?

— Не задумувався над цим до бою і тим паче не збираюся цього робити нині. Справжній чемпіон має вигравати всюди.

У третьому раунді ви дістали суперника ударом у вухо справа. Ріс заявив, що погано пам"ятає подальші події. Можна сказати, що той епізод визначив вашу перемогу?

Хочу здобути три титули за іншими версіями і стати абсолютним чемпіоном

— Частково — так. Але я і надалі намагався розвивати перевагу. А Ріс може називати різні причини поразки. Усі вони будуть вагомими. Головне — я переможець. І тепер хочу здобути три титули за іншими версіями і стати абсолютним чемпіоном.

Із ким хотіли б провести наступний бій?

— Із 34-річним британцем Джуніором Віттером — нинішнім чемпіоном світу WBC. У липні 2005-го я зустрічався з ним у англійському Ноттінгемі за звання чемпіона Європи. Бій був рівним, можливо, навіть із моєю перевагою. Однак арбітри присудили перемогу суперникові.

Інший український боксер Роман Джуман у неділю програв росіянину Заурові Байсангурову. Чемпіон Європи EBU — до 69,9 кг — нокаутував львів"янина у 8-му раунді.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Котельник став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути