Ексклюзиви
понеділок, 28 серпня 2006 17:44

Аґассі зав"язує з тенісом

Автор: фото: reuters/Mike Segar
  Андре Аґассі та Штеффі ґраф одружилися п’ять років тому
Андре Аґассі та Штеффі ґраф одружилися п’ять років тому

Учора стартував відкритий чемпіонат США з тенісу. Цей турнір стане останнім для славетного американця Андре Аґассі, 36 років.

Він дебютував на відкритому чемпіонаті США 1986-го. За 20 років американець жодного разу не пропустив цих змагань. Належить до п"ятірки тенісистів, яким вдавалося перемагати на всіх чотирьох турнірах Великого Шлему.

Першим серйозним успіхом Аґассі став виграш Уїмблдону-1992. Потім він зазнав серйозної травми і "випав" з числа 20-ти провідних тенісистів планети. Багато фахівців поставили хрест на кар"єрі Андре, але він повернувся і 1995-го став першою ракеткою світу, обійшовши свого давнього суперника Піта Сампраса.

Серед лідерів світового тенісу Аґассі тримався недовго. Він одружився із зіркою Голлівуду Брук Шілдс і закинув теніс, перебуваючи у другій сотні світового рейтингу.

Перший шлюб виявився нетривалим. Розлучившись із Шілдс, Аґассі знову почав наполегливі тренування і повернув собі колишні позиції. А згодом — і сімейне щастя. 2001-го Аґассі став на весільний рушник разом з іншою тенісною зіркою — німкенею Штеффі Ґраф. Того ж року в них народився син Джейдан, а 2003-го донька Джез.

Агассі виграв усі чотири турніри Великого Шлему

Травма спини не дозволяє Андре продовжувати виступи. Торік на чемпіонаті США він дійшов до фіналу і зараз планує принаймні повторити своє досягнення. Щоправда, букмекери не дуже вірять у легенду світового тенісу, приймаючи ставки на його перемогу в турнірі як 100:1. Хоча навіть нинішній тенісний лідер швейцарець Роже Федерер вважає, що Аґассі може далеко просунутися турнірною сіткою.

А напередодні турніру легендарний американець отримав від організаторів подарунок — пляшку французького червоного вина врожаю 1970-го — року народження тенісної легенди.

Український тенісист Андрій Медведєв, 31 рік, грав проти Аґассі у фінальному матчі відкритого чемпіонату Франції-1999. Медведєв виграв перші два сети, але переможцем із двобою вийшов Андре.

— У наступних трьох сетах Аґассі грав фантастично,— сказав Медведєв "ГПУ". — У мене не було жодних шансів. А потім, на церемонії нагородження, американець плакав на моєму плечі. Чи можливо замінити Аґассі? Ну, сильні тенісисти ще будуть. Але щоб настільки харизматичні і водночас прості за межами корту... Сумніваюсь.

Цікаві цифри з життя Аґассі

800 — стільки ударів по м"ячу робив трирічний Аґассі за одне тренування
$150 тис. — сума, яку заплатила компанія "АВС" батькові Аґассі за плівки із 30-хвилинним записом тренування 5-річного Андре з Джиммі Коннорсом
$10 млн — сума, яку отримають Аґассі та Ґраф, якщо їх син Джейдан зіграє у турнірі професіоналів 2017 року
$23 млн — вартість будинку, який купило подружжя Аґассі у Сан-Франциско
$120 млн — cума контракту, підписаного Аґассі з фірмою "Найк"

Зараз ви читаєте новину «Аґассі зав"язує з тенісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути