Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 16:37

Абрамович сфальсифікував результати жеребкування Ліги чемпіонів

Автор: фото: REUTERS/Michael Buholzer
  Рінат Дасаєв визначає суперника англійського ”Ліверпуля”. Ним у чвертьфіналі став лондонський ”Арсенал”. У 1/2 фіналу переможець цієї дуелі, найімовірніше, гратиме з ”Челсі”
Рінат Дасаєв визначає суперника англійського ”Ліверпуля”. Ним у чвертьфіналі став лондонський ”Арсенал”. У 1/2 фіналу переможець цієї дуелі, найімовірніше, гратиме з ”Челсі”

Результати п"ятничного жеребкування Ліги чемпіонів могли бути підтасовані. Формування чвертьфінальних пар та подальшої турнірної "сітки" розпочалося о 14.00 за київським часом. О 12.28 на форумі одного з ліверпульських сайтів з"явилися її результати.

Один із відвідувачів створив тему "Можливий витік інформації про жеребкування", де написав: "Ходять чутки про те, що жеребкування визначене. Якщо вони правильні, то ми матимемо у чвертьфіналі "Ліверпуль" — "Арсенал", "Челсі" — "Фенербахче" та "Манчестер Юнайтед" — "Рома". Також букмекери не приймають ставки на жеребкування".

Після того як це повідомлення співпало з результатами жеребкування, європейський футбольний союз змушений був офіційно зреагувати.

— Підтасовка неможлива. Кульки були одного кольору без будь-яких позначень. Процедура відбувалася під наглядом генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора.

Однак подейкують, що процедура була зрежисована власником англійського "Челсі" Романом Абрамовичем, 41 рік. Уже вдруге у матчах на виліт його команді випадають найслабші з можливих суперників. Повторний чвертьфінал "Челсі" проводить вдома. Пікантності ситуації додає те, що фінал Ліги чемпіонів відбудеться у Москві — на батьківщині російського олігарха. Абрамович переконаний, що його команда потрапить до фіналу. Губернатор Чукотки замовив ресторан у готелі "Рітц Карлтон", щоб відзначити першу перемогу "Челсі" в турнірі. Кульки тягнув колишній воротар збірної СРСР Рінат Дасаєв, 50 років, з яким Абрамович може спілкуватися російською.

Під час жеребкування фінальної частини Кубка світу-2006 італійці звинуватили німця Лотара Маттеуса, що той змахлював, дістаючи кульки. Спосіб відомий: кулі з легким суперником перед процедурою жеребкування кладуть до холодильника, а зі складним — у духовку. Після цього останні кулі стають більшими за обсягом, проте легшими, після холодильника — навпаки.

У розіграші Кубка України ПФЛ кілька років проводить "сліпе" жеребкування. Але й за таких умов фаворити, "Динамо" та "Шахтар", раніше фіналу не зустрічаються.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович сфальсифікував результати жеребкування Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути