середа, 20 жовтня 2010 08:32

"Арсенал" познущався над "Шахтарем" у Лондоні

"Арсенал" познущався над "Шахтарем" у Лондоні
Донецький "Шахтар" з рахунком 1:5 програв лондонському "Арсеналу" в матчі третього кола групового раунду Ліги чемпіонів-2010/2011. Незважаючи на цю поразку "гірники" залишилися на другому місці в групі Н.

Початок поєдинку видався досить сумбурним, і обидві команди вже в перші десять хвилин ледь не привезли собі гол. Спочатку Джуру помилився у своєму штрафному, але гірники не зуміли толково скористатися цим подарунком. Потім Шамах пробивав метрів з 10-ти абсолютно самотній, але м'яч пройшов вище воріт. "Арсенал" потихеньку заволодів ініціативою, яка втілилася у гол вже на 18-й хвилині. Голкіпер "Шахтаря" Андрій П'ятов не зумів утримати в руках м'яч після подачі кутового, і Олександр Сонг буквально заштовхав м'яч у сітку.

Через три хвилини П'ятов трохи спокутував свою провину і врятував свої ворота від другого голу після удару Саміра Насрі. В атаці у "Шахтаря" мало що виходило, і вся небезпека воротам Лукаша Фабіанскі йшла від дальніх ударів, з якими втім, голкіпер успішно справлявся. "Арсенал" тим часом під завісу першого тайму подвоїв свою перевагу. Сонг з правого флангу навісив у штрафний майданчик, де Насрі обіграв захисник "Шахтаря" і розстріляв ворота П'ятова.

Другий тайм почався з небезпечного моменту біля воріт "Арсеналу". Луїс Адріано отримав м'яч у штрафному майданчику, але, опинившись сам на сам з голкіпером, пробив нехитро, і Фабіанскі відвів загрозу.

На 60-й хвилині "Арсенал" довів рахунок до розгромного. Луїс Адріано порушив правила у своєму штрафному майданчику проти Джуру, і арбітр призначив пенальті - Фабрегас "з точки" пробив сильно і без шансів для П'ятова. Через шість хвилин "Шахтар" пропускає четвертий гол. "Арсенал" провів класичну контратаку, внаслідок якої Люк Вілшир вийшов один на ворота і підсік м'яч над П'ятовим. Не проходить і двох хвилин, як П'ятов отримує п'ятий гол. Захисники "Шахтаря" помилилися при створенні штучного офсайду, і Шамах, опинившись один перед воротами, спокійно забив свій гол.

"Шахтар" все ж таки не опустив руки і зумів забити гол престижу. На 82-й хвилині Едуардо, який вийшов на заміну, після пасу Жадсона забив гол своїй колишній команді. Більшого "гірники" домогтися не змогли, та й по грі не заслуговували.

Наступний матч "Шахтар" зіграє з "Арсеналом" у Донецьку 3 листопада.

Арсенал - Шахтар 5:1

Голи: Сонг, 18, Насрі, 43, Фабрегас, 59 (з пенальті), Вілшир, 66, Шамах, 69 - Едуардо, 81

Арсенал: Фабіанскі, Ебуе, Джуру, Скіллачі, Кліші, Сонг, Фабрегас (Денілсон, 64), Вілшир, Росіцкі, Насрі (Аршавін, 72), Шамах (Волкотт, 72)

Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Хюбшман, Гай (Жадсон, 6), Мхітарян, Тейшейра, Вілліан (Коста, 46), Адріано (Едуардо, 64)

Попередження: Хюбшман, Адріано
За матеріалами Liga.net, Football.ua
Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" познущався над "Шахтарем" у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути