Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 09:59

Фігуристка Тетяна Волосожар зможе виступати за Росію з наступного року

Фігуристка Тетяна Волосожар зможе виступати за Росію з наступного року
6 жовтня відома українська фігуристка, учасниця двох Олімпійських ігор Тетяна Волосожар отримала в управлінні Федеральної міграційної служби Твері свідоцтво N1 учасника президентської "Програми зі сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників, що проживають за кордоном".

"У принципі рішення про переїзд в Росіб я прийняла незабаром після Олімпійських ігор у Ванкувері, де ми зі Станіславом Морозовим посіли восьме місце. Мій партнер сказав, що закінчує спортивну кар'єру. Максим Траньков вирішив розлучитися зі своєю партнеркою Марією Мухортовою. Ми з Максимом зустрілися, поговорили - і вирішили виступати разом. Федерація фігурного катання України сподівалася умовити Максима виступати за Україну, але, отримавши від нього категоричну відмову, не стала чинити перешкод мені і видала відкріпні документи", - сказала Волосожар, яку цитує "Весь спорт".

Виступати за Росію на офіційних міжнародних змаганнях Волосожар зможе з 15 лютого 2011 року, коли закінчиться рік карантину з моменту останнього старту за Україну. Волосожар з Траньковим сподіваються виступити на ЧС-2011, який пройде 21-27 березня в Токіо. Для цього парі потрібно бути в трійці призерів на чемпіонаті Росії.

Нагадаємо, що це далеко не єдиний випадок переїзду кращих спортсменів України до Росії. Минулого року російський паспорт отримав гросмейстер з Криму Сергій Карякін.
За матеріалами Liga.net
Зараз ви читаєте новину «Фігуристка Тетяна Волосожар зможе виступати за Росію з наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути