Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2010 10:38

Валяєв і "харківські" бразильці поховали "Дебрецен"

Валяєв і "харківські" бразильці поховали "Дебрецен"

Харківський "Металіст" з рахунком 5:0 на виїзді обіграв угорський "Дебрецен" у матчі першого туру групового раунду Ліги Європи.

Обидві команди розпочали матч в невисокому темпі, тим більше що грати довелося під сильним дощем. Угорці щільно грали з гравцями "Металіста" не даючи тим розгортати свої атаки. І все ж на 23-ій хвилині харків"яни відкрили рахунок. Тайсон на лівому фланзі обіграв суперника, увійшов у штрафну і класно прострілив низом вздовж воріт, де на дальній штанзі Едмару залишалося тільки підставити ногу. Але вже в атаці у відповідь "Металіст" ледь не пропустив. Дишленкович відбив перед собою удар Цвітковича, а Кабат, добиваючи м"яч, влучив у штангу.

Втім, це був одиничний епізод біля воріт нашої команди і незабаром українці довели це, забивши другий м"яч. Хав"єр п"ятою віддав пас Воробею, отримав зворотню передачу, обіграв один в один Комлоша і акуратно пробив під голкіпером. А перед самою перервою "Металіст" ще й отримав чисельну перевагу - Кабат був вилучений за удар Обрадовича.

У другому таймі харків"яни продовжували контролювати і абсолютно заслужено забили гол на 74-й хвилині - Едмар п"ятою замкнув подачу з кута поля Шав"єра, оформивши дубль в цьому матчі. Не минуло і трьох хвилин, як рахунок став 4:0 після точного удару в "дев"ятку". Але й на цьому команда Мирона Маркевича не зупинилася - п"ятий м"яч у ворота "Дебрецена" забив Валяєв.

Наступний матч у Лізі Європи "Металіст" зіграє 30 вересня на своєму полі проти голландського ПСВ.

2010-11. Ліга Європи. Груповий етап. Група I.

"Дебрецен" - "Металіст" 0:5 (0:2)

Голи: Едмар, 24 (0:1); Хав"єр, 34 (0:2); Едмар, 74 (0:3); Фініньо, 77 (0:4); Валяєв, 89 (0:5)

"Дебрецен": Малінаускас; Міядіновскі; Комлош; Нодь З.; Цвітковіч; Сокай (Резеш, 66); Варга Й.; Лашко; Кішш (Рамос, 46); Мбенгоно (Кулібаєв А., 46); Кабат (до 43)

"Металіст": Дишленкович; Вільягра; Обрадович; Папа Гуйє (Бордіян, 80); Фініньо; Пшеничних; Едмар; Валяєв; Хав"єр; Тайсон (Кайта, 77); Воробей А. (Олійник Д., 55)

Попередження: Нодь З., 66 - Вільягра, 40; Фініньо, 45

Вилучення: Кабат, 43

За матеріалами Террикон, news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Валяєв і "харківські" бразильці поховали "Дебрецен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути