Ексклюзиви
понеділок, 30 серпня 2010 15:10

Віталій Кличко і Бріггс влаштували битву "поглядів" у Києві

Віталій Кличко і Бріггс влаштували битву "поглядів" у Києві

Сьогодні чемпіон світу з боксу за версією WBC Віталій Кличко, 39 років і на рік молодший претендент на титул американець Шеннон Бріггс провели у Києві першу офіційну пре-конференцію свого майбутнього бою. Він пройде 16 жовтня у Гамбурзі.

Початок заходу затримується на півгодини. Прес-конференцію у прямому ефірі транслює телеканал "Інтер". Першим приходить Бріггс. Боксер займає місце Кличка, гладить руками пояс WBC. Коли приходить Віталій, Шеннон поступається йому місцем і сідає на своє.

Американець вдягнений у джинси, білу сорочку і чорний піджак без краватки. Носить вуса і бороду, на голові – довгі жовті дреди.

"Мій багаж загубився у Нью-Джерсі. До вас я прийшов у вчорашньому одязі і без спіднього. Ох, ці злі американці - жартує Бріггс. - Шкода, що бій пройде в Німеччині, а не в Україні. Сподіваюсь реванш організуємо у вашій країні. Українки дуже красиві (повторив тричі)."

На прес-конференцію Бріггс прийшов разом зі своїм менеджером Грегорі Коуелом.

"Я ще ніколи не бачив Шеннона настільки мотивованим. Це його остання можливість стати чемпіоном світу, - каже Коуел, - Бій обіцяє бути дуже цікавим, адже зустрінуться два боксери з великою силою удару. У Віталія дуже великий відсоток нокаутів, а Бріггс рекордсмен за кількістю нокаутів у першому раунді."

Три роки тому американець міг завершити кар"єру.

"Я їв пончики і жарену курятину. Я набрав ваги і став товстим, у мене виріс живіт. Коли ми зустрілись з Віталієм у ресторані у Лос-Анджелесі, він мене погладив по животі. Не треба було цього робити, - жартує Бріггс, - тоді я вирішив, що треба привести себе у форму.

Щодо майбутнього поєдинку, то моя жертва впаде протягом 30 секунд. Чи є у мене план "Б"? - Звісно, поб"ю Кличка у другому раунді. Після Віталія я планую побити Володимира, а тоді взятися за Хея."

Валуєв назвав умови контракту Кличка "рабськими".

"Це все відмовки. І Валуєв, і Хей бояться Віталія. А я божевільний, - сміється Бррігс, - Який у мене гонорар? Я думав, що бій безкоштовний. Мої батьки померли у в"язниці, я був бездомним, ночував на вокзалах. Для мене дуже важливо виграти цей бій і титул".

Віталій Кличко прийшов на прес-конференцію у світлому костюмі.

"Зараз Бріггс багато жартує. Подивимося чи будуть в нього сили це робити після бою. Я довгий час слідкував за кар"єрою американця. Бачив 15 його боїв".

Шеннон розповів, що він хворіє на астму.

"Тільки не треба робити з нього інваліда. Це хороша відмовка, адже є багато спортсменів, які показують гарні результати з астмою. Я готовий завершити бій у будь-якому раунді".

За словами менеджера Кличка, бій в Україні покаже канал "Інтер". Побачити поєдинок зможуть у 110 країнах світу.

Закінчилась прес-конференція битвою "поглядів". Бріггс постійно намагався торкнутися пояса, а потім і взагалі підставив підборіддя під кулак Кличка.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко і Бріггс влаштували битву "поглядів" у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути