четвер, 04 лютого 2010 09:05

Олімпійську збірну України урочисто провели у Ванкувер

Олімпійську збірну України урочисто провели у Ванкувер

3 лютого в українському Домі пройшли проводи Олімпійської збірної України на "білу" Олімпіаду. Церемонія запланована о пів на шосту вечора. Віктор Ющенко затримав початок на годину.

З 47 спортсменів на проводах присутні 11. Це представники лижного двоборства, фігурного катання, гірських лиж, стрибків з трампліну та санного спорту. Решта вже у Ванкувері. Олімпійці вдягнені в парадну форму.

- Головне не перемога, а участь – це слова П"єра де Кубертена. Ніколи не любив щось прогнозувати, навіть коли ще сам був спортсменом. Що відчуває олімпійський чемпіон? Це колосальні емоції. На Олімпіаді-1988 у Сеулі я взяв висоту 5, 90 з останньої спроби. Радів як дитина - бігав, стрибав, - каже президент НОК Сергій Бубка.

Привітати своїх колег прийшли учасники літніх Олімпіад Яна Клочкова, Денис Силантьєв, Олександр Петрів та Ганна Безсонова.

Ведучі церемонії Олександр Мащенко і Олена Говорова також вдягнені у парадну форму олімпійців. Першим запрошують до слова Віктора Ющенка. Президент виголошує коротку промову і дарує український прапор дворазовому учасникові Олімпійських ігор лижнику Роману Лейбюку. Президент накидає полотно на плечі спортсмену, той знімає і показує глядачам написане послання від Ющенка.

- Гідно представимо Україну на Олімпійських іграх, - обіцяє президенту Лейбюк.

Після цього Віктор Андрійович залишає український Дім.

Ведучі представляють види спорту в яких Україна матиме своїх представників у Ванкувері і самих спортсменів. Вмикають відеозаписи з привітаннями від лідерів команд. Олімпійці передають привіт рідним, кажуть, що сумують за домом.

- У Ванкувері холодно. Чекаємо на старт змагань, - розповідає саночниця Наталя Якушенко.

Валентина Цербе виходить на сцену з медаллю на шиї. Це перша олімпійська нагорода незалежної України. Біатлоністка здобула "бронзу" на Олімпійських Іграх у Ліллехаммері в 1994 році.

Закриває свято Таїсія Повалій. Співачка виконує дві пісні українською і зачитує привітання від Віктора Януковича. Лідер Партії Регіонів обіцяє нагородити кожного спортсмена, який здобуде у Ванкувері медаль, автомобілем "Сузукі".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Олімпійську збірну України урочисто провели у Ванкувер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути