Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 11:09

Заявили про бій Володимира Кличка у Москві

 

17 травня 2013 року Олександр Повєткін, відомий російський боксер, олімпійський чемпіон 2004 року, провів четвертий захист титулу "регулярного" чемпіона світу за версією WBA у надважкій вазі. В Красногорську, що біля Москви, Російська Федерація, він переміг технічним нокаутом в третьому раунді поляка Анджея Вавжика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клички можуть повернутися в бокс

У післяматчевому інтерв'ю Повєткіна запитали, чи готовий він до бою з Володимиром Кличком - найсильнішим на той час надважковаговиком планети, чемпіоном світу за трьома версіями. Російський боксер відповів ствердно.

За боєм Повєткін - Вавжик наживо спостерігав Віталій Кличко - володар титулу WBC у надважкій вазі.

"Кличко, виходь!" - хтось крикнув після завершення поєдинку.

Віталій усміхнувся і помахав глядачам рукою, викликавши аплодисменти.

Одразу після бою менеджер Повєткіна, росіянин Володимир Хрюнов, анонсував бій двох олімпійських чемпіонів Володимира Кличка та Олександра Повєткіна 5 жовтня 2013 року в Москві.

Росіяни виграли промоутерські торги на проведення бою Кличко - Повєткін, запропонувавши найбільшу суму - $23 млн

Місяць перед тим - у квітні 2013 року - росіяни виграли промоутерські торги на проведення бою Кличко - Повєткін, запропонувавши найбільшу суму - $23 млн. Гроші на організацію бою виділив віцепрезидент Федерації професійного боксу Росії, московський бізнесмен Андрій Рябінський. Згідно з правилами, 75% зазначеної суми - понад $17 млн - отримав Володимир Кличко, 25% - майже $6 млн - Олександр Повєткін.

Ідея проведення бою між Кличком і Повєткіним обговорювалась з 2008 року. Тоді, в січні, росіянин переміг американця Едді Чемберса і став обов'язковим претендентом на один з титулів Володимира - IBF. Бій переносився кілька разів з вини росіянина, але цього разу відбувся в оголошену дату - 5 жовтня 2013 року в московському спортивному комплексі "Олімпійський". Поєдинок пройшов за повної переваги українця, він неодноразово відправляв суперника в нокдауни, але нокаутувати не зміг. Усі судді віддали перемогу Кличку з рахунком — 119:104.

Зараз ви читаєте новину «Заявили про бій Володимира Кличка у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути