неділя, 25 лютого 2018 19:45

Запісоцький: CAS поставив крапку, і рішення суду треба виконувати

Запісоцький: CAS поставив крапку, і рішення суду треба виконувати
Cекретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький прокоментував "маріупольську справу". Фото: "Футбол 24"

Генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький прокоментував окремі моменти так званої "маріупольської справи".

"На жаль, в останні дні в окремих ЗМІ стала з'являтися інформація про розгляд" маріупольського справи "в Спортивному арбітражному суді в Лозанні, яка може ввести в оману уболівальників",-сказав секретар Федерації футболу.

Юрій Запісоцький з акцентував свою увагу на наступних моментах:

Перше. Після ретельного вивчення всіх матеріалів цієї справи і взявши до уваги показання свідків, CAS підтвердив законність рішень КДК і Апеляційного комітету ФФУ: за неявку до Маріуполя на матч 7-го туру УПЛ командам ФК "Динамо" (Київ) присуджено технічну поразку (0: 3 ). Це рішення остаточне і оскарженню не підлягає. Його потрібно виконувати.

Друге. В травні 2017 року Олександр Бандурко не мав права представлятися першим віце-президентом ФФУ, так як в цей період тривала реорганізація федерації. У квітні 2017-го Олександр Бандурко, як і всі інші керівники ФФУ, склав із себе повноваження першого віце-президента, і знову був обраний на цю посаду тільки в червні 2017-го. Єдиним уповноваженим органом, який міг у травні виступати від імені ФФУ, була Комісія з питань реорганізації. Тому в травні Олександр Бандурко не мав права вести переписку з правоохоронними органами від імені федерації, і про це йому ще раз нагадали в ході судового засідання в CAS.

Третє. Президент ФФУ Андрій Павелко ні в ході розгляду справи в Лозанні, ні в будь-якій іншій ситуації не може одноосібно приймати рішення про скасування яких би то не було рішень Контрольно-дисциплінарного та Апеляційного комітетів ФФУ. У тому числі і приймати рішення і про так званих "світових", які пропонувалися під час засідання в Лозанні. Це було б грубим порушенням регламентних і статутних норм ФФУ.

Тому я б хотів попросити вітчизняні ЗМІ коректно використовувати інформацію про хід розгляду "маріупольського справи" в Лозанні.

Про це пише MatchDay.

Зараз ви читаєте новину «Запісоцький: CAS поставив крапку, і рішення суду треба виконувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути