четвер, 01 листопада 2007 17:08

Жадсон забив історичний гол для "Шахтаря"

Гол бразильського півзахисника "Шахтаря" Жадсона в поєдинку 1/8 Кубка України проти київського "Арсеналу" став 200 точним ударом "гірників" в розіграші Кубка країни за всю історію клубу. Жадсон потрапив на золоті сторінки історії "оранжево-чорної" команди через хвилину після своєї появи на полі.

На 69 хвилині "найменший" "гірник" замінив Брандау і, зробивши швидкісний прохід через центр поля, точно вистрілив у нижній кут воріт, встановивши остаточний рахунок зустрічі 4:1, повідомляє sport.com.ua з посиланням на офіційний сайт клубу.

Починаючи з 1992 року "Шахтар" провів 197 ігор на кубковому рівні. За цей час донеччани забили 200, а пропустили 72 голи, причому більше за інших "гірники" засмучували "Дніпро" – у ворота дніпропетровського клубу п"ятиразовий володар трофею забив 20 м"ячів.

Рекордсменом за кількістю голів за "Шахтар" в Кубку є "екс-гірник", а нині нападаючий "Дніпра" Андрій Воробей – на його рахунку 22 точних попадання. Якщо ж розглядати сьогоднішній склад "гірників", то кращий показник належить форвардові Олексію Беліку: український футболіст забив у ворота суперників 11 голів.

Зараз ви читаєте новину «Жадсон забив історичний гол для "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути