Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 14:58

За спробу зриву церемонії Олімпійського вогню взяли відповідальність "Репортери без кордонів"

Люди, які намагалися зірвати церемонію запалювання олімпійського вогню Ігор-2008, яка відбулася в понеділок, 24 березня в Олімпії, виявилися членами правозахисної організації "Репортери без кордонів". Це товариство офіційно взяло на себе відповідальність за інцидент під час церемонії.

У заяві, опублікованій на офіційному сайті "Репортерів без кордонів", сказано, що уряд Китаю, який порушує права людини, не повинен отримати олімпійський факел. "Олімпійський вогонь священний, але права людини - ще більш священні", - сказано в заяві.

Спроба зірвати церемонію запалювання олімпійського вогню сталася під час виступу голови оргкомітету Ігор-2008 Лю Ці. Один з учасників протесту встиг продемонструвати плакат з написом, що країна, де порушуються права людини, не має права приймати Олімпіаду. Другий зумів дістатися до трибуни, де стояв президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге, і прокричав: "Свобода, свобода!"

Організатори церемонії запалювання олімпійського вогню акредитували журналістів, які згодом порушили порядок, оскільки вони подали заяви як звичайні репортери.

Вже після закінчення церемонії свою акцію протесту спробували організувати представники руху за свободу Тибету. Поліції вдалося швидко розігнати мітинг і затримати кількох його учасників

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «За спробу зриву церемонії Олімпійського вогню взяли відповідальність "Репортери без кордонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути