Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2008 17:04

За погашений олімпійський вогонь китайці помстилися спаленням прапора Франції

18 квітня у Китаї пройшли акції протесту проти подій, які мали місце під час етапу олімпійської естафети в Парижі (7 квітня), коли активісти руху на підтримку Тибету змусили організаторів чотири рази загасити олімпійський вогонь. У місті Циндао китайці спалили французький прапор.

Жителі Китаю, які покладають відповідальність за погашений факел у тому числі і на французьку владу, провели акції протесту в декількох містах, причому протестуючі збиралися у французьких супермаркетів Carrefour, мережа яких у Китаї налічує більше 100 магазинів.

Учасники виступів демонстрували гасла "Бойкотуйте Францію, підтримайте Китай" і "Виступайте проти незалежності Тибету, підтримуйте свою батьківщину". Заклики до бойкотування товарів, які продаються в супермаркетах Carrefour, з"явилися на багатьох китайських інтернет-сайтах.

Французька сторона стверджує, що акції протесту підтримує незначна частина населення Китаю. У той же час за даними соціологічних опитувань, близько 66 відсотків жителів країни готові підтримати бойкот товарів Carrefour.

Reuters

Зараз ви читаєте новину «За погашений олімпійський вогонь китайці помстилися спаленням прапора Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути