Ексклюзиви
субота, 14 квітня 2007 12:27

WBC хоче розділити боксерів згідно їх кваліфікації

Керівництво Всесвітньої боксерської ради (WBC) пропонує розділити боксерів на категорії залежно від їх кваліфікації і досягнень на професійному рингу, повідомляє Allboxing.

За словами глави WBC Хосе Сулеймана, 76 років, це нововведення направлене на запобігання так званим "місматчів" - поєдинків, в яких один з суперників значно перевершує іншого в класі, що часто означає для слабшого боксера безліч пропущених ударів, важкі нокаути і нокдаун, і неприємну можливість опинитися після бою на лікарняному ліжку.

- Однією з найголовніших проблем забезпечення безпеки боксерів є те, що багато промоутерів влаштовують своїм боксерам поєдинки з "мішками", - заявив Сулейман.

- І коли кваліфікований та вмілий боксер зустрічається з суперником класом набагато нижче за нього, і трапляються нещасні випадки із смертельним результатом. Ми не можемо допустити, щоб це продовжувалося і далі, - додав президент.

Детальне обговорення цієї пропозиції відбудеться 24-25 квітня в Мексиці на другому медичному конгресі WBC, а затвердити ці нововведення зможуть учасники щорічного конгресу WBC, який пройде в листопаді цього року.

WBC пропонує всім 164 країнам-учасницям розділити своїх боксерів на десять категорій, а потім це розділення буде ретельно проаналізовано і схвалено WBC.

Окрім цього Сулейман повідомив ще про одну зміну в правилах, згідно якому рефері отримають право знімати одне очко з боксера, який більше п"яти разів за бій навмисно увійшов в клінч.

Зараз ви читаєте новину «WBC хоче розділити боксерів згідно їх кваліфікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути