Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2007 12:27

Впіймані на допінгу легкотлети відпочиватимуть чотири роки

Керівництво Міжнародної федерації легкої атлетики (IAAF) закликало Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) карати спортсменів, що вперше впіймані на вживанні допінга, чотирирічною дискваліфікацією. За діючим антидопінговим кодексом, для спортсменів передбачена дворічна дискваліфікація, повідомляє www.lenta.ru.

- Ми переконані в тому, що посилювання штрафів є наріжним каменем всієї антидопінгової кампанії взагалі, і в легкій атлетиці, зокрема. Ми одностайно проголосували за положення про введення чотирирічної дискваліфікації, яке було прийнято на Конгрессе IAAF в 2005 році, - цитується в заяві IAAF.

Міжнародна федерація легкої атлетики вирішила ввести чотирирічну дискваліфікацію ще в 1991 році, проте юридичні невідповідності з антидопінговим кодексом змусили IAAF повернути дворічні покарання. Новий антидопінговий кодекс винен бути прийнятий в листопаді нинішнього року на конференції в Мадриді. 
Зараз ви читаєте новину «Впіймані на допінгу легкотлети відпочиватимуть чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути