Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2018 10:19

"Воскресили себе" - що казали Сімеоне і Руді Гарсія після фіналу Ліги Європи

"Воскресили себе" - що казали Сімеоне і Руді Гарсія після фіналу Ліги Європи
Сімеоне через дискваліфікацію змушений був стежити за фіналом з трибун. Фото: beIN SPORTS

У фіналі Ліги Європи "Атлетико" здолав "Марсель" (3:0) і втретє в своїй історії виграв цей трофей. Після матчу у французькому Ліоні наставники суперників прокоментували гру.

Дієго Сімеоне, тренер "Атлетико":

"Думаю, що в Лізі Європи ми не просто завоювали трофей. Це перемога, яка символізує все, чим ми славимося: наполеглива праця і наполегливість. Ми воскресили себе в цьому турнірі і проти "Арсеналу" знову показали, на що здатні.

Сезон ще не закінчений - нам потрібно одне очко, щоб гарантувати друге місце в Прімері. І ми повинні зробити це, щоб показати, що можемо змагатися з нашими конкурентами.

Я ніколи не давав нічого Фернандо Торресу просто так - він символізує нашу філософію. Він залишив величезну спадщину своїм партнерам по команді, всьому клубу. Сподіваюся, в неділю з ним попрощаються так, як він заслуговує.

"Атлетико" грає важливу роль в моєму житті - тут я виріс як професіонал. Я повернувся сюди в важливий момент свого життя, і клуб дав мені те, що було потрібно.

Після такої перемоги завжди відчуваєш дещицю смутку. Дуже важко вийти на цей рівень, переконати гравців пройти цей шлях разом. І коли ти домігся свого, потрібно починати все заново. Це складно.

Якщо Антуан Грізманн залишиться, ми продовжимо рости і розвиватися. Якщо піде - що ж, здорово. Він нам дуже багато дав за ці роки. Але навіть без нього ми продовжимо прогресувати.

Травма Пайє створила багато проблем "Марселю". Вони добре проявили себе в чемпіонаті Франції і Лізі Європи. Але проти них грала відмінна команда в особі "Атлетико".

Була можливість забити першими, але цим не скористалися

Руді Гарсія, тренер "Марселя":

"Втратили свій шанс у першому таймі. У нас була можливість забити першими, але ми цим не скористалися, а потім зробили помилку, яка коштувала нам пропущеного м'яча. У матчах з "Атлетико" дуже складно відіграватися, тому нам не варто пропускати першими.

Суперник додав у другому таймі. Дуже шкода, що нам не пощастило в моменті, коли Мітроглу потрапив в штангу. Гол дозволив би нам повернутися в гру. "Атлетіко" - прекрасна команда, і нам нема чого соромитися цієї поразки.

Я вирішив поставити в "основу" Пайє, так як це один з кращих наших гравців. Навіть не в оптимальному стані він створив момент для Жермена. Нам не вистачало його при "стандартах", адже "Атлетіко", якщо коли-небудь пропускає, то як раз зі стандартних положень.

Пайєт переживав про те, чи зможе він грати і чи зможе нормально бити по м'ячу. Він не посилив травму сьогодні - просто не був повністю здоровий. У таких матчах іноді доводиться йти на ризик.

Думаю, ми змусили наших фанатів пишатися і викликали симпатії у великої частини французьких уболівальників взагалі. Я пишаюся своїми гравцями в зв'язку з цим", - цитує наставників прес-служба УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Атлетико" розгромив "Марсель" і виграв Лігу Європи - відео

Для "Атлетико" це став 7-й євротрофей в історії: команда тричі виграла Лігу Європи, ще по одному разу - Кубок володарів кубків, Кубок Інтертото, Міжконтинентальний кубок і Суперкубок УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «"Воскресили себе" - що казали Сімеоне і Руді Гарсія після фіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути